Izvor: Blic, 24.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nikolu izdalo srce u vodi

Nikolu izdalo srce u vodi

BUDVA, NOVI PAZAR - Nikola Petrović (15) iz Novog Pazara, koji se sa učenicima OŠ 'Meša Selimović' nalazio na ekskurziji u Budvi, utopio se u nedelju na plaži u Bečićima.

Osnovci iz Novog Pazara boravili su u budvanskom hotelu 'Park', a Petrović je sa nekoliko drugova otišao do bečićke plaže da se okupa. Zbog velike temperaturne razlike vazduha i mora, dečak je doživeo srčani udar u vodi.

Kada je izvučen na >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << obalu, Nikola je još uvek pokazivao znakove života. Ekipa Hitne službe budvanskog Doma zdravlja pokušala je reanimaciju i povezla dečaka u kotorsku bolnicu, ali je on na putu preminuo.

U kući Nikolinih roditelja Želimira i Ljubice Petrović vlada tuga. Zauvek ih je napustio sin, njihov ponos, odličan učenik koji je maštao da bude odbojkaš.

Dejan Belojica, radnik firme 'Eps turs' koja je organizovala đačku ekskurziju, priča za 'Blic':

- Niko nije primetio da se Nikola davi. Kada smo videli da jednog deteta nema, odmah smo pozvali dva ronioca koji su bili u blizini. Oni su ga odmah pronašli na pet metara od obale. Ni posle veštačkog disanja, ni posle lekarske pomoći dete nije davalo znake života i bilo nam je jasno kakva se nesreća dogodila. Mogu samo da izrazim saučešće porodici za koju je ovo nenadoknadiv gubitak.

Doktorka Binela Mavrić, koja je bila se decom na ekskurziji, izjavila je da dete nije davalo znake života i da je odmah prebačeno u bolnicu.

- Moguće je da mu je srce stalo dok je ronio - rekla je dr Mavrić.

Direktor škole Nusret Zuković u ime nastavnika i učenika izrazio je saučešće porodici Petrović. On ističe da je imao informaciju da je Nikola Petrović pre pet godina bio operisan na grudima, ali niko nije rekao nastavnicima da je detetu zbog te operacije potreban poseban nadzor.

Rodbina je telo Nikole Petrovića preuzela u nedelju veče. E. Halilović

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.