Izvor: B92, 05.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nije bilo napada kod Kline

Priština -- Kosovska policijska služba utvrdila da nema znakova pucnjave na kuće u kojima žive Srbi u naseljima Grabac i Binča, opština Klina.

Radio KIM iz Gračanice ističe, međutim, da su pucnji koji su se čuli tokom prethodne noći dolazili iz sela Binča i da su bili deo slavlja italijanskih vojnika posle pobede reprezetancije Italije nad Nemačkom u polufinalu Svestkog prvenstva u fudbalu.

U saopštenju Komande policije u Prištini, navodi se da je noćas >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << posle ponoći policija obaveštena o pucnjavi iz vatrenog oružja i o eksploziji koja je ođeknula nedaleko od sela Grabac.

Nakon pucnjave, na mesto događaja su izašle jedinice Kfora i Kosovske policijske službe. Tokom dana policija je obišla i selo Binča, a prilikom istrage nisu primećena oštećenja niti ima materijalnih dokaza koji potvrđuju da je bilo pucnjave i eksplozije. "U selima Biča i Grabac nema materijalne štete niti bilo kojih drugih oštećenja", piše u saopštenju Kosovske policijske službe.

Srpski izvori preneli su agenciji Beta da su tokom protekle noći najmanje tri rafala i jedna granata iz minobacača ispaljeni na kuće Srba povratnika u Grapcu, ali da u napadu nije bilo povređenih, već je samo na kućama pričinjena manja materijalna šteta.

Koordinator opštine Klina, Stojan Dončić, izjavio je za Radio KIM da je pucnjave bilo, ali ne u Grapcu, vec u Biči, i da se radilo o slavlju italijanskih vojnika KFOR-a zbog plasmana njihove fudbalske reprezentacije u finale Svetskog prvenstva u Nemačkoj.

Čeku spreman na sastanak

Premijer Kosova Agim Čeku spreman je da učestvuje na sastanku s Koštunicom u okviru pregovora o statusu. Kako je danas izjavila Čekuova portparolka Uljpiana Ljama, Čeku ipak još uvek nije dobio poziv za takav sastanak. Ljama je dodala da postoje i naznake da će premijer Kosova učestvovati na sednici Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija 13. jula, kada će biti razmatran izveštaj specijalnog izaslanika Ujedinjenih nacija Martija Ahtisarija.

"Sednica Saveta bezbednosti Ujedinjenih nacija, koja je zakazana za 13. jul, biće zatvorena, a ukoliko premijer Srbije bude tražio da prisustvuje sastanku, postoje izgledi da Marti Ahtisari na tu sednicu pozove i premijera Čekua", rekla je Ljama.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.