Izvor: RTS, 28.Apr.2021, 13:55

Neuračunljiva bebisiterka ide na obavezno lečenje i čuvanje

Prvi osnovni sud u Beogradu izrekao je meru bezbednosti "obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi" bebisiterki S.C, za koju je utvrđeno da je bila neuračunljiva kada je 9. marta bebi, koju je čuvala, dala lek za smirenje - diazepam u većoj količini.
Ova mera će prema odluci suda trajati dok za to postoji potreba, potvrđeno je Tanjugu.
Sud je S.C. izrekao i meru bezbenosti zabrane vršenja poziva, delatnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i dužnosti od 10 godina, a po predlogu Prvog osnonog javnog tužilaštva, koje je sprovelo istragu u ovom slučaju.
Tužilaštvo podseća da je navedene mere sudu predložilo imajući u vidu da je komisijsko veštačenje S.C. pokazalo da je bila neuračunljiva u vreme izvršenja krivičnog dela, odnosno kada je bebi od četiri i po meseca koju je čuvala u odsustvu roditelja, dala diazepam, nakon čega je kod bebe nastupilo trovanje.
Tužilaštvo je saopštilo i da je povodom ovog događaja uputilo poziv za saslušanje administratoski sajta "Bebisiterka" B.V, preko kojeg je bila angažovana neuračunljiva žena.
Protiv B.V. je Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu pokrenulo postupak zbog sumnje da je učinila krivično delo "neovlašćeno bavljenje određenom delatnošću", jer je
B.V. je oglasila sajt "Bebisiterka.rs" preko koga je posredovala između roditelja i dadilja, a tu uslugu je naplaćivala.
Preko tog sajta je angažovana i bebisiterka S.C, koja se duže vreme lečila na Klinici za psihijatrijske bolesti "Dr Laza Lazarević".
Da je beba pod lekovima za smirenje utvrđeno je 9. marta uveče, nakon čega su policijski službenici sa Zvezdare o događaju obavestili tužilaštvo.
Policiji je slučaj prijavio doktor Dečije klinike u Tiršovoj, pošto je na odeljenju neurologije primljena beba 2020. godište, kod koje je u krvi pronađena veća koncentracija lekova za smirenje.
 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Neuračunljiva bebisiterka ide na obavezno lečenje i čuvanje

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 28.Apr.2021

Prvi osnovni sud u Beogradu izrekao je meru bezbednosti "obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi" bebisiterki S.C, za koju je utvrđeno da je bila neuračunljiva kada je 9. marta bebi, koju je čuvala, dala lek za smirenje - diazepam u većoj količini...Ova mera će prema...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

"Bebisiterki iz pakla" koja je BEBI DAVALA BENSEDINE izrečeno obavezno PSIHIJATRIJSKO LEČENJE, na saslušanje pozvana administratorka sajta preko kog je angažovana

Izvor: Blic, 28.Apr.2021

Dadilji S. C, koja je u dva navrata davala lekove za smirenje detetu starom četiri i po meseca, zbog čega je kod njega nastupilo trovanje, danas je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu izrečena mera obaveznog psihijatrijskog lečenja i čuvanja u zdravstvenoj ustanovi.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.