Netanjahu: Sporazum s Iranom teška greška

Izvor: Akter, 14.Jul.2015, 11:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Netanjahu: Sporazum s Iranom teška greška

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da je nuklearni sporazum između svetskih sila i Irana "teška greška istorijskih razmera" reagujući na najavu da je sporazum postignut u Beču posle dugih pregovora

Prema najavama diplomata sporazum između šest svetskih sila i Irana postignut je jutros u Beču a zvanična objava i detalji dogovora tek slede.

Netanjahu je rekao da će sporazum s Iranom dozvoliti Teheranu da "nastavi svoju agresiju i teror u regionu".
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << />
Sporazum kojim Iran treba da prihvati ograničenje i nadzor njegovog nuklearnog programa a zauzvrat dobije ukidanje sankcija postignut je posle 21 mesec pregovora s prekidima i poslednje bečke runde od 17 dana.

Netanjahu je bio na čelu napora da se blokira sporazum kojim bi se ukinule sankcije Iranu. Iranski zvaničnici su više puta pretili da će uništiti Izrael u prošlosti, a Iran takođe podržava militantne grupe koje napadaju Izrael.

Prethodno je izraelski minista Miri regev rekao da je sporazum između Irana i svetskih sila daje Teheranu "dozvolu za ubjanje". On je rekao da je sporazum "loš za slobodan svet i loš za čovečanstvo.

Nastavak na Akter...






Povezane vesti

IZRAEL ZGROŽEN SPORAZUMOM S IRANOM: To je teška greška istorijskih razmera

Izvor: Kurir, 14.Jul.2015

Svetske sile dale su Teheranu dozvolu za ubijanje, kažu izraelski zvaničnici..JERUSALIM - Izraelski premijer Benjamin Netanjahu izjavio je da je nuklearni sporazum između svetskih sila i Irana "teška greška istorijskih razmera" reagujući na najavu da je sporazum postignut u Beču posle dugih pregovora...Israel's...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.