Izvor: B92, 23.Apr.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neredi zbog utakmice

Beograd -- Fudbalski derbi Crvene Zvezde i Partizana ni ovog puta nije protekao bez incidenata.

Prema podacima SUP-a Beograd, povređeno je 12 policajaca i najmanje 10 navijača. U tuči je demolirano pet civilnih i šest policijskih vozila. Privedeno je 67 navijača.

Tuča na stadionu Crvene zvezde izbila je u drugom poluvremenu, kada je jedan navijač Partizana sa istočne tribine ukrao transparent suprotnom taboru. Usledila je reakcija Zvezdinih navijača koji su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sa severne tribine preskočili na istočnu i sukobili se sa pristalicama crno-belih. Veće nerede sprečili su pripadnici Žandarmerije. Prilikom intervencije, policija je uptrebila i suzavac.

Zamenik načelnika uprave policije SUP Beograd Slobodan Vukelić za B92 kaže da su se navijači oba kluba ponašali izuzetno militantno, a da je tuča, osim na samom stadionu, izbila i na nekoliko mesta u njegovoj okolini: "Povređeno je 12 policajaca, oštećeno 10 vozila policije, a privedeno je 67 lica. Medicinsku pomoć je zatražilo pet građana u Urgentnom centu. Imali smo u nekoliko navrata prelazak navijača s jedne tribine na drugu. Policija je pokušala, više puta, da uspostavi red, ali i pored velikog broja policije, nismo uspeli da uspostavimo narušeni javni red i mir pa su nakon toga navijači počeli nekontrolisano da izlaze sa stadiona i da nastavljaju sukobe na teritoriji van stadiona."

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.