Neprijatni mirisi iz Rafinerije

Izvor: B92, 08.Nov.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neprijatni mirisi iz Rafinerije

Beograd -- Uzrok neprijatnih mirisa u krugu pančevačke Rafinerije je nepotpuno sagorevanje kiselog gasa koje se javlja pri jakom vetru, saopštilo je resorno Ministarstvo.

U saopštenju Ministarstva životne sredine i prostornog planiranja, navodi se da je Rafinerija nafte Pančevo u skladu da zakonom obavestila Republičku inspekciju za zaštitu životne sredine da se u krugu tog preduzeća i njegovoj okolini osečaju neprijatni mirisi.

Kako se dodaje, pretpostavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << se da je uzrok neprijatnih mirisa "nepotpuno sagorevanje kiselog gasa na kiseloj baklji koje se može javiti pri velikim brzinama vetra od 15 metara u sekundi" i da je Rafinerija preduzela tehničko-tehnološke mere za smanjenje neprijatnih mirisa.

"Jedna od preduzetih mera je i smanjenje kapaciteta postrojenja za fluidni katalitički kreking - FČ. Rad postrojenja za proizvodnju sumpora u Rafineriji planski je obustavljen 4. novembra zbog zamene termoizolacione obloge. Usled obustave rada tog postrojenja kiseli gas se upućuje ka kiseloj baklji", navodi se u saopštenju.

Ukoliko se broj žalbi građana na neprijatne mirise poveća, Republička inspekcija za zaštitu životne sredine će izaći na teren, kako bi utvrdila da li su sve predložene mere i preduzete.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Nepotpuno sagorevanja gasa uzrok neprijatnih mirisa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Nov.2008, 19:37

PANČEVO - U krugu pančevačke Rafinerije nafte i u okolini pojavio se neprijatan miris, za koji se pretpostavlja da je posledica nepotpunog sagorevanja kiselog gasa, što može da se javi pri velikim brzinama vetra od 15 metara u sekundi, saopštilo je danas Ministarstvo životne sredine...Kako je...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.