Izvor: Blic, 10.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nemci uhapsili odbeglog vehabiju

Nemačka policija je na zahtev srpskog MUP-a uhapsila A.H, pripadnika terorističke grupe vehabija, koji je 18. marta uspeo da pobegne sa planine Ninaja kod Novog Pazara, saznaje „Blic" iz izvora bliskih nemačkim medijima.

Srpska policija je u martu na Ninaji u mestu Žabar otkrila teroristički kamp i uhapsila četvoricu vehabija, Mirsada Prentića, Fuada Hodžića, Vahida Vejselovića i Senada Vejselovića, svi iz Novog Pazara.

U pećinama koje su koristili teroristi, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << policija je pronašla veću količinu plastičnog eksploziva sa satnim mehanizmom, puščane metke različitog kalibra, zaštitne maske, pribor za čišćenje oružja, različite vrste vojničkih uniformi, odeće, opreme i bombe.

Nađeni su i kompasi, dvogledi, bajonetski noževi, kao i geografske karte, priručnici o rukovanju automatskim oružjem, sablja i propagandno-teroristički materijal.

Mesec dana kasnije, policija je u selu Donja Trnava ušla u trag vođi terorističke grupe Ismailu Prentiću.

U sukobu s policijom Ismail Pretnić je ubijen, dok su ranjeni jedan pripadnik MUP-a i vehabija Senad Ramović. Tom prilikom, vlasnik kuće je zadobio povrede od gelera bombe. U ovoj akciji uhapšen je Safet Bećirović.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.