Izvor: Politika, 09.Okt.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Negiraju nezakonite radnje u "Geneksu"

Vladimir Gajić, Petar Novaković, Ivica Lukić, Ljiljana Mlađan i Nebojša Premović, osumnjičeni da su zloupotrebili službeni položaj i oštetili državu za više od 20 miliona evra u takozvanoj aferi "Geneks", negirali su pred istražnim sudijom dela za koja se terete. Bivši direktor "Geneksa" Milorad Miki Savićević, kome je pozlilo u petak, neposredno pre ispitivanja, biće saslušan kada njegovo zdravstveno stanje to dozvoli.

- Svi osumnjičeni su negirali da su učestvovali >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << u nezakonitim radnjama, ali su prilikom saslušanja izneli poprilično "tanke" priče - rekao je "Politikin" sagovornik iz istrage naglašavajući da će sve biti jasnije tek pošto se saslušaju svedoci, ali i uradi finansijsko veštačenje poslovanja "Geneksa".

Ivica Lukić, bivši generalni direktor "Geneksa", negirao je da je zloupotrebio službeni položaj tako što je navodno potpisao nezakonit aneks kojim je prodat neizgrađeni poslovni prostor konzorcijumu preduzeća "Neimar V", "Kemoimpeks" i "Irva".

- Ugovor je zaključen 2004. godine, a gradnja nije započeta ni do 2006. godine. Lukić je bio direktor "Geneksa" u leto 2006. godine i to svega dva i po meseca. Potpisivanje aneksa je usledilo tek pošto je skupština "Geneksa" donela odluku da budući prostor može da se proda. Poslovni prostor je hteo da kupi konzorcijum preduzeća "Neimar V", "Kemoimpeks" i "Irva" i on mu je prodat po tržišnoj ceni - navodi Lukićev branilac Zoran Ateljević.

On tvrdi da je aneks ugovora koji je Lukić potpisao bio u interesu "Geneksa", a da njegov branjenik odgovara "u paketu sa ostalim osumnjičenima zbog političkog obračuna". Ateljević je rekao i da je osumnjičena Ljiljana Mlađan, bivša direktorka Centra za pravne poslove Agencije za privatizaciju, obavestila "Geneks" da je transakcija predviđena aneksom ugovora koji je Lukić potpisao - bila dozvoljena.

M. D.



[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.