Izvor: Glas javnosti, 04.Jan.2009, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nedovoljno dokaza protiv ubica

BEOGRAD - Slučaj ubistva novinara Slavka Ćuruvije i dalje je prioritet za Specijalno tužilaštvo za organizovani kriminal, ali do sada prikupljeni dokazi nisu dovoljni za pokretanje istrage, izjavio je specijalni tužilac Miljko Radisavljević, prenosi Beta.

Radisavljević je u intervjuu za list Danas kazao da postoji napredak u pretkrivičnom postupku i da je obezbeđen veliki broj dokaza, ali da pojedine istražne radnje i dokazi koji su tim radnjama prikupljeni i obezbeđeni, ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << omogućavaju pokretanje istrage povodom ubistva Ćuruvije.

„Ovaj slučaj ostaje jedan od prioriteta Specijalnog tužilaštva i ubeđen sam da će biti uspešno rešen“, kazao je on dodajući da se tom postupku u tužilaštvu sve vreme posvećuje posebna pažnja.

Dodao je da je svojevremeno bilo nekoliko optimističkih izjava koje su stvorile utisak da je pitanje dana kada će biti otkrivene ubice, ali da se ipak u nastavku postupka pokazalo da one nisu imale realno utemeljenje.

„Poučen tim iskustvima, ne mogu vremenski da odredim kada će biti pokrenuta istraga. Svakako to će biti učinjeno onog momenta kada identitet učinilaca bude otkriven.

ODUZETE VELIKE KOLIČINE NARKOTIKA

Na pitanje šta vidi kao najveće uspehe svog tužilaštva u 2008. godini, on je odgovorio da su najznačajniji postupci koje su pokrenuli oni koji se odnose na nelegalnu proizvodnju i promet narkotika.

„Od svih pokrenutih postupaka u 2008. više od 30 odsto se odnosi na ova krivična dela. Radi se o tipičnim krivičnim delima organizovanog kriminala velike društvene opasnosti. U toku postupaka, oduzete su znatne količine narkotika, pribora, opreme za proizvodnju, novčanih sredstava, ali i oružje“, naveo je on.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.