Ne znaš ti ko stoji iza mene

Izvor: B92, 13.Maj.2011, 14:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Ne znaš ti ko stoji iza mene"

Beograd -- Suđenje Svetlani Ražnatović zbog optužbi za nasilničko ponašanje 2007. zakazano za 19. jul, ovog puta će se pred sudom naći sa zetom Predragom Ocokoljićem.

Nova optužnica podignuta je 20. aprila tereteći ih za sukob sa Aleksandrom Olarevićem, direktorom Fudbalskog kluba Mladi proleter, pre četiri godine.

Tada su Svetlana Ražnatović i njen zet Predrag Ocokoljić upali u sportski centar Mladi proleter, pokušali da ga preotmu, i da prodaju klub i zemljište, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << navodi se u optužnici.

"Ti ne znaš ko stoji iza mene, koji ljudi i koje institucije", pretila je Svetlana Ražnatović 18. juna 2007. direktoru Mladog proletera Aleksandru Olareviću, dok ga je Ocokoljić navodno udario, piše "Blic"

Ove pretnje se navode u optužnici koju je nedavno protiv poznate pevačice podiglo Prvo osnovno tužilaštvo, optužujući je za nasilničko ponašanje. Za ovo krivično delo njoj preti i do pet godina zatvora.

U Prvom osnovnom tužilaštvu u Beogradu izričito tvrde da nema osnova za sklapanje sporazuma o priznanju krivice.

"Ne postoji mogućnost da Prvo osnovno tužilaštvo u Beogradu sa folk pevačicom Svetlanom Ražnatović, optuženom zbog nasilničkog ponašanja, sklopi sporazum o priznanju krivice, već će sud zakazati glavni pretres", kaže za "Danas" tužilac Prvog osnovnog tužilaštva Ljubivoje Đorđević.

"Postupamo u skladu sa zakonom i svojim nadležnostima. Ovaj optužni predlog nema veze sa nedavno potpisanim sporazumom, već ima svoju pravnu proceduru", rekao je Đorđević. On je dodao da su istražne radnje trajale više od tri godine i da je to razlog zašto je prijava podneta baš sada.

Nova optužnica protiv Svetlane Ražnatović podignuta je 20. aprila, 12 dana posle što je potpisala sporazum kojim je priznala krivicu za nezakonitu prodaju 10 fudbalera i posedovanje oružja.

Kako će do tada biti pod prismotrom Uprave za izvršenje krivičnih sankcija s elektronskom narukvicom oko noge, Ražnatovićeva će morati da napusti "kućni zatvor" na koji se nedavno nagodila sa tužilaštvom zbog prisvajanja novca od transfera 10 fudbalera FK "Obilić" i nezakonito držanje 11 pištolja.

Sukob oko sportskog centra

Prema optužnom predlogu koji je podnelo Prvo osnovno tužilaštvo, Ražnatovićeva i njen zet Predrag Ocokoljić terete se za nasilničko ponašanje u sukobu sa Aleksandrom Olarevićem, direktorom FK Mladog proletera pre četiri godine, kada su, prema njegovim rečima, upali u sportski centar, pokušali da ga preotmu i da prodaju klub i zemljište, piše "Danas".

Aleksandar Olarević, direktor Mladog proletera, izjavio je da je do sukoba sa pevačicom 2007. došlo zbog vlasništva nad klubom Mladi proleter i sportskim centrom "Inge", koji je Obilić godinama koristio za treninge i utakmice mlađih kategorija.

Olarević je za medije tada naveo da Ražnatovićeva nije plaćala usluge korišćenja objekata i da za to duguje četiri miliona dinara. Pevačica je, prema njegovim rečima, upala u prostorije kluba sa namerom da ga preuzme, vređala je Olarevića, a Ocokoljić ga je udario, podseća list.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.