Ne seća se nesreće

Izvor: Glas javnosti, 26.Nov.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne seća se nesreće

POŽAREVAC - U Opštinskom sudu u Požarevcu juče je počeo glavni pretres protiv Stanimira Jovanovića (48), vozača preduzeća „Luneks“ iz Loznice, zbog teškog dela protiv bezbednosti javnog saobraćaja sa smrtnim ishodom, za koje je zaprećena kazna od jedne do osam godina zatvora. Prema navodima optužnice, Jovanović se tereti da je 10. jula ove godine izazvao saobraćajnu nesreću na mostu na Velikoj Moravi, u kojoj su poginuli glavni urednik TV Club INN Mile Veljković (53), organizator >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << ove televizije Aleksandar Mitrović Uča (30) i otporaš Radojko Luković (55). Pred krivičnim većem, kojim je predsedavala sudija Sonja Jovanović, optuženi je izjavio da se ne seća samog udesa, što je identično njegovoj izjavi datoj prilikom istrage.

Međutim, ovu izjavu sada je dopunio i tvrdnjom da se „opel omega“, sa trojicom poginulih, iznenada pojavio ispred njega, dolazeći mu sa leve strane, nakon čega je on bezuspešno pokušavao da zaustavi kamion.

Prema navodima optužnice, Jovanović je jedini odgovoran za izazivanje nesreće jer je veštačenjem utvrđeno da je kamion ispravan, a da se on tog dana nalazio nalazio u pripitom stanju. Upravljajući u takvom stanju kamionom, izazvao je lančani sudar, zbog kojeg su i kamion i „opel omega“ sleteli u reku i i potonuli, ali je on na vreme iskočio iz kabine, a potom doplivao do obale.

UKLETI KAMION

„Vlasnik ovog preduzeća, Milorad Lukić, od dana tragedije, pa do danas, nijednom se nije oglasio da bi nam izjavio saučešće. Nedavno je još jedan njegov kamion bio umešan u težak udes, takođe na putu Požarevac-Smederevo, kod Male Krsne, u kojem su poginula dvojica mladića iz Vranova i Ralje. Iako je utvrđeno da vozač kamiona nije kriv, ipak bih savetovao vozačima da obrate pažnju na kamione ovog preduzeća, koji danonoćno krstare Srbijom“, rekao je Momčilo Veljković, brat nastradalog novinara Mileta Veljkovića.

Osim optuženog, juče su saslušana i dvojica svedoka, dok će veštaci Saobraćajnog fakulteta iz Novog Sada svoj izveštaj predstaviti na sledećem nastavku glavnog pretresa. Na predlog punomoćnika optuženog, advokata Zorana Levajca iz Sremske Mitrovice, pozvani su i vlasnici Jovanovićevog preduzeća iz Loznice, Milorad Lukić i njegov sin Nenad, ali se nisu pojavili, i pored uredno primljenog poziva.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 5. decembar, kada se očekuje izricanje presude. Po okončanju postupka, porodice nastradalih najavile su podnošenje tužbe za naknadu štete, ne samo od vozača, već i od njegovog preduzeća „Luneks“ iz Loznice, koje, takođe, smatraju odgovornima za nesreću.

Pojeo vuk magare. Opet potpis DRZAVNE BEZBEDNOSTI i u ovom ubistvu. Samo slepci ne vide isti scenario kao na ibarskoj. Nazdravlje bando. . .

Tacno Anonimni u pravu si samo sto ovoga puta Drzavnu bezbednost vode "Demokrate" pa na Demokratski nacin resavaju probleme. Mozda su oni i onda u prethodnom slucaju na Ibarskoj magistrali isto odradili samo ne po nalogu ondasnjeg Rezima nego ovog sadasnjeg, ali su vesto prebacili drugome luptu u krilo???

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.