Ne izvoljeva

Izvor: Glas javnosti, Beta, 05.Maj.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ne izvoljeva

BEOGRAD - Sretena Jocića (47), zvanog Joca Amsterdam, protiv kojeg se vodi istražni postupak zbog sumnje da je umešan u ubistvo suvlasnika hrvatskog Nacionala Ive Pukanića, juče je prvi put u zatvoru posetila supruga Vera, koja mu je donela paket i novac kako ne bi morao da se hrani u zatvorskoj menzi.

Jocić, kao i svaki drugi pritvorenik provodi zatvorske dane kao i svaki drugi stanar Okružnog zatvora u Bačvanskoj ulici u Beogradu. Kako saznajemo, od 29. aprila kada mu je određen >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << jednomesečni pritvor, Jocić je poštovao „kućni red“ i nije imao posebne prohteve. Hranio se obrocima iz zatvorske menze, a na meniju su obično bili pasulj, đuveč, grašak...

SUBOTIĆ NIJE VEZAN ZA SLUČAJ

Međunarodni advokatski tim Stanka Subotića saopštio je da njihov klijent nije povezan sa ubistvom Iva Pukanić i ljudima koji se pominju kao mogući atentatori i najavio da će tužiti sve medije koji ga budu dovodili u vezu sa ubistvom zagrebačkog novinara.

Takođe, u saopštenju se izražava nada da će pravosuđe konačno početi da „radi svoj posao i pozabaviti se onima koji su imali ozbiljnih motiva da ućutkaju Pukanića, upravo zbog onoga što je mogao da svedoči o njima“.

„Sve spekulacije koje se ovih dana pojavljuju u štampi plod su kontinuiranih aktivnosti koje se protiv Subotića vode u poslednjih desetak godina i zbog kojih je do sada podneto više od pedeset tužbi za klevetu i koje su sve završene u korist Subotića“, navedeno je u saopštenju dostavljenom agenciji Beta.

Prema oceni advokata, naručioci tekstova u kojima se Subotić dovodi u vezu sa slučajem Pukanić „isti su oni koji slične tekstove svojevremeno konstruisali i za zagrebački Nacional“. „Ovaj put je zaboravljeno da je Subotić te tekstove demantovao na najubedljiviji mogući način „pred sudom, te da nikakav motiv da se dalje obračunava sa Pukanićem nije imao“, navedeno je u saopštenju.

Ma šta kaže "Jocić je poštovao „kućni red“ i nije imao posebne prohteve. Hranio se obrocima iz zatvorske menze, a na meniju su obično bili pasulj, đuveč, grašak..."

Eh kada bi pošteni siromasi u Srbiji imali makar jedan takav obrok dnevno bili bi presrećni.

Supruga Vera bolje da je donela novac sirotanima koje je njen suprug ojadio!

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jocićev odvjetnik uložio žalbu na pritvaranje

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2009, 16:37

Odvjetnik Zdenko Tomanović, branitelj Sretena Jocića protiv kojega se vodi istražni postupak zbog sumnje da je umiješan u ubojstvo vlasnika hrvatskog tjednika "Nacional" Ive Pukanića, uložio je žalbu na rješenje istražnog suca o određivanju pritvora ..

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.