Izvor: B92, 18.Avg.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači sami da brinu o kazni

Beograd -- Navijači kojima je zabranjeno da prisustvuju utakmicama svojih klubova sami će voditi računa o svojoj kazni.

Naime, oni će morati sami da se interesuju o terminu utkmica, kako bi mogli da se na vreme jave u najbližu policijsku stanicu, rečeno je agenciji Beta. Zamenik načelnika Uprave beogradske policije, pukovnik Slobodan Vukulić, rekao je da je do sada mera zabrane prisustvovanja utakmicama izrečena trojici navijača, dvojici iz Beograda i jednom iz Smedereva.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Navijač Crvene zvezde Velibor D. (21) osuđen je juče na 20 dana zatvora zato što je zapalio baklju na utakmici sa Smederevom, a sudija mu je zabranio da u naredna tri meseca gleda mečeve fudbalskog, košarkaškog i rukometnog kluba Crvena zvezda.

Pukovnik Vukulić je precizirao da će taj navijač, nakon što izađe iz zatvora, tri meseca morati sam da vodi računa o tome kada njegov klub igra utakmice u ta tri sporta i da se javlja u policijsku stanicu u opštini u kojoj se zatekne.

Kazna predviđa da navijač ostane u policijskoj stanici do kraja utakmice, bez obzira da li njegov klub igra u tom gradu ili u gostima. Na taj način, kaže Vukulić, biće sprovedena kazna po Zakonu o sprečavanju nasilja na sportskim priredbama, a kazna će uticati i na druge navijače kako bi se smanjio broj incidenata na utakmicama.

Mera zabrane prisustvovanja izrečena je samo za fudbalske, košarkaške i rukometne utakmice jer se, prema iskustvu policije, najveći broj incidenata događa na mečevima tih sportova.

Prema 22. članu Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama, navijaču može biti zabranjeno prisustvo utakmicama njegovog kluba u trajanju od tri do 12 meseci.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.