Naumoski priznao učešće u ubistvu srpskog turiste

Izvor: Politika, 24.Feb.2011, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naumoski priznao učešće u ubistvu srpskog turiste

Okrivljeni za ubistvo srpskog turiste u ohridskom lokalu rekao da razume delo za koje se tereti, ali da se ne oseća krivim

Saslušanjem Đoke Naumoskog juče je pred većem Osnovnog suda u Ohridu nastavljeno suđenje optuženima za ubistvo srpskog državljanina Dejana Novakovića koje se desilo krajem avgusta prošle godine u Ohridu. Izjašnjavajući se o optužnici, Naumoski je rekao da razume delo za koje se tereti, da je pomagao u njegovom izvršenju, ali da se ne oseća krivim.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << />
Pravdajući se da nije naredio spremačici da obriše tragove krvi u lokalu u kojem je Novaković ubijen, Naumoski je rekao da joj je „možda kazao da pospremi nered”, da je to bilo uobičajeno jer je „na podu često bilo srče od polomljenih čaša”.

– Nisam video kada je izbila tuča u lokalu jer sam bio napolju. Kada sam ušao neko me je flašom udario u glavu. Bio sam iznenađen, ali nisam primetio da su gosti uznemireni. Nisam video ni polomljene flaše, a ni krv. Prostorija je bila tamna i ništa nije moglo da se vidi – ispričao je Naumoski.

On je rekao da je ispred lokala video Mitreta Kostoskog, ali da se ne seća kada je to bilo, niti sa kim je bio.

– Ilče Janoski, koga sam znao pod nadimkom Teksas, često je svraćao u lokal, ali ga te večeri nisam video – rekao je u sudnici Naumoski koji je u klubu „Libre Havana” bio zadužen za smeštaj gostiju.

On je negirao da je izbrisao video snimke od te večeri, objasnivši da nije radio na kompjuteru, kao i da nije znao lozinku za njegovo startovanje. Naumoski je rekao da je u klubu bio samo pet minuta, a da je ostatak vremena proveo sa policajcima koji su došli zbog tuče.

– Da je neko ubijen saznao sam tek u pet sati ujutru kada je policija došla da me privede – rekao je Naumoski.

U sudnici Osnovnog suda u Ohridu juče je bila i supruga pokojnog Dejana, Sandra Novakovića koja je tvrdila da je njen suprug sa svojim drugom Goranom Perićem tada prvi put bio u Ohridu.

Iako su branioci okrivljenih želeli da pitaju da li je Dejan učestvovao u tuči zbog novca, sudija Milka Taneska to nije dozvolila. Posle ovoga, sudnica se pretvorila u pravi front na kome su se sukobili advokati okrivljenih i zastupnika porodice oštećenog.

Svedok Goran Perić, drug pokojnog Dejana, koji je kritične večeri bio sa njim u lokalu, u sudnici je prepoznao Ilča Janoskog i Mitra Kostoskog kao osobe koje su najpre napale Dejane, a potom mu zadale snažne udarce.

– Dejan i ja nismo udarili nikoga. U lokal smo došli sami. Bilo je mirno sve dok nam sa leđa nije prišla jedna osoba, i bez razloga me udarila u struk. Posle me je ista osoba udarila bokserom u lice. Zaneo sam se i izgubio svest. Uhvatio sam se za Dejana. Ubrzo su došla dvojica pripadnika obezbeđenja i rekla nam da napustimo lokal. Dejan je silazio stepenicama, dok sam ja jednu osobu zamolio da zove policiju – rekao je Perić, negirajući da se tuča odigravala između dve grupe.

S. Vrenčovska

M. Derikonjić

objavljeno: 25.02.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.