Nastavljen proces po zahtevu za rehabilitaciju Nedića

Izvor: RTS, 22.Jan.2018, 15:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavljen proces po zahtevu za rehabilitaciju Nedića

U Višem sudu u Beogradu nastavljen je proces po zahtevu za rehabilitaciju srpskog premijera za vreme okupacije u Drugom svetskom ratu Milana Nedića.
Na ročištu je gotovo tri sata na pitanja pumonoćnika podnosilaca zahteva odgovarao profesor Filozofskog fakulteta Milan Ristović.
On je i na prošlom ročištu u oktobru govorio o okolnostima koje su se dešavale u vreme Nedićeve vlade od 1941-1945. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << godine, dokumentima Vlade iz tog perioda, kao i o tome šta je konkretno preduzimao Nedić.
Sledeće ročište je zakazano za 26. mart, kada je planirano ispitivanje svedoka, istoričara Aleksandra Stojanovića.
Nedićevi potomci zatražili od suda da poništi Uredbu Vlade FNRJ kojom je Milan Nedić proglašen za narodnog neprijatelja i na osnovu koje su mu oduzeta građanska i imovinska prava, odnosno da ga rehabilituje.
Postupak po zahtevu za rehabilitaciju izazvao je negodovanja u javnosti, budući da jedan deo građana smatra da je Nedić zločinac i da sud treba da odbije rehabilitaciju.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Ristović: Nedićeva vlada bila je marionetska uprava

Izvor: N1 televizija, 22.Jan.2018

Svedočenjem istoričara Milana Ristovića, koji je proučavao život i rad Milana Nedića, nastavljen je maratonski proces za rehabilitaciju predsednika srpske vlade pod nemačkom okupacijom...Izvor: N1..Ristović je objasnio da je glavni zadatak Milana Nedića, kada je imenovan za predsednika Vlade,...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.