Nastavlja se suđenje Urošu Mišiću

Izvor: Blic, Tanjug, 10.Sep.2009, 13:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavlja se suđenje Urošu Mišiću

Ponovljeno suđenje navijaču "Crvene zvezde" Urošu Mišiću, optuženom za pokušaj ubistva žandarma Nebojše Trajkovića na stadionu, trebalo bi da se nastavi sutra saslušanjem svedoka pred Okružnim sudom u Beogradu.

Mišić je optužen da je na utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule, odigrane na Marakani 2. decembra 2007. godine, pokušao da ubije Trajkovića tako što je upaljenu baklju pokušao da mu ugura u usta. Prvu presudu kojom je Mišić bio osuđen na 10 godina >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << zatvora Vrhovni sud Srbije je ukinuo i naložio ponovno suđenje. Mišić je na početku ponovljenog suđenja krajem aprila prvi put javno ispričao kako je nad njim vršena tortura u policiji zbog koje je bio upućen na Vojno medicinsku akademiju, a o čemu nije bio obavešten ni sudija Velimir Lazović čije ga je sudsko veće prošle godine osudilo na 10 godina zatvora zbog pokušaja ubistva Trajkovića.

Na novom suđenju, prema uputstvu Vrhovnog suda, Okružni sud bi trebalo da utvrdi da li je navijač "Crvene zvezde" hteo da upaljenu baklju ugura u usta Trajkoviću, i onda izvuče zaključke o pokušaju ubistva za koji se tereti.

U rešenju Vrhovnog suda, kojim se ukida pomenuta presuda, navodi se i da će prvostrepeni sud moći da izvuče zaključke o umišljaju Mišića za krivično delo za koje se tereti, pošto sa sigurnošću utvrdi da je, kako je bilo navedeno u prvostepenoj presudi, "pokušao da žandarmu ugura upaljenu baklju u usta". U ukinutoj presudi ocenjeno je da je napad na Trajkovića, predstavljao "linč službenog lica", pošto Trajković nije dao povoda za napad. Trajković je zadobio teške povrede - i fizičke i psihičke. Okružni sud je u ukinutoj presudi naveo zaključak da je Mišić bio svestan posledica koje mogu proizaći iz njegovog napada, odnosno da je mogao da ubije Trajkovića. Posle izricanja presude usledile su burne reakcije javnosti, fudbalera i navijača "Crvene zvezde", koji su na utakmicama nosili transparente i majice i ispisivali grafite "Pravda za Uroša.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.