Izvor: B92, 25.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja zemunskom klanu

Beograd -- Suđenje za otmicu Slobodana Radosavljevića Bulke privodi se kraju, branioci optuženih danas zatražili oslobađajuću presudu.

Branioci optuženih za otmicu Slobodana Radosavljevića Bulke zatražili su u završnim rečima na suđenju zemunskom kriminalnom klanu da ih sudsko veće Specijalnog suda oslobodi zbog nedostatka dokaza.

Radosavljević je, prema optužnici, otet u junu 2002. godine, a zatim prebačen u kuću optuženog Ninoslava Konstantinovića >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u Ovči kod Beograda, gde su ga Konstantinović i optuženi Vladimir Milisavljević tukli do smrti, a posle toga su njegovo telo umotali u tepih i zakopali ga. Konstantinović i Milisavljević su u bekstvu.

Advokat Jovan Pavlović, branilac optuženog Slobodana Kovčića, rekao je da Kovčić nikada ne bi namamio Radosavljevića da izađe iz kuće da je znao šta će se dogoditi i da se slučajno našao u situaciji za koju je optužen.

Branioci optuženih Bojana Dolića, Aleksandra Zdravkovića i Srećka Trajkovića zatražili su oslobođanje zbog nedostatka dokaza i istakli da su se država i društvo ogrešili o optužene jer su godinama bili u pritvoru.

Branilac optuženog Milana Drče, advokat Dušan Košutić, rekao je da je njegov branjenik priznao da je Radosavljevića čuvao u podrumu, ali da nikada nije bio član organizovane grupe i zatražio da Drča ne bude osuđen na kaznu zatvora dužu od vremena koje je proveo u pritvoru.

Optuženi za otmicu Radosavljevića, uhapšeni 2003. godine tokom akcije "Sablja", nedavno su pušteni iz pritvora.

Predsednik sudskog veća Milimir Lukić rekao je da je prvooptuženi Milorad Ulemek zatražio da svoju završnu reč iznese poslednji i da će sud o tome odlučiti nakadno.

Ulemek je posle suđenja, sa licisima na rukama, razmenio nekoliko reči sa zamenikom specijalnog tužioca Jovanom Prijićem.

Suđenje će biti nastavljeno sutra, a predviđene su završne reči branilaca optuženih Nikole Bajića, Dalibora Nišavića, Nenada Opačića i Slobodana Pažina.

Članovi zemunskog klana terete se za 15 ubistava, tri otmice i terorističke napade na preduzeće Ljubiše Buhe Čumeta "Difens roud" i sedište Demokratske stranke Srbije.

Vođe i članovi klana ranije su prvostepeno osuđeni za ubistvo premijera Zorana Đinđića, a Ulemek je pravosnažno osuđen na 40 godina zatvora zbog ubistva Ivana Stambolića i atentat na Vuka Draškovića u Budvi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.