Nastavak suđenja za pokušaj ubistva Draškovića u Budvi

Izvor: Blic, 14.Jan.2012, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja za pokušaj ubistva Draškovića u Budvi

U Višem sudu u Beogradu u ponedeljak će biti nastavljeno suđenje nekadašenjm šefu beogradskog centra DB-a Milanu Radonjiću i njegovim saradnicima zbog optužbi da su pomagali u pripremi neuspelog atentata na lidera SPO-a Vuka Draškovića u Budvi 15. juna 2000. godine.

Pored Radonjića, sudi se i načelnicima za unutrašnji i spoljni ekstremizam u beogradskom centru DB-a Stevanu Basti i Ratku Romiću, a svi se brane sa slobode.

Basta i Romić su, prema navodim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << optužnice, po nalogu Radonjića, pratili Draškovića i fotografisali njegovu kuću u Budvi, a zatim te fotografije predali Radonjiću (u ranijoj optužnici Radomiru Markoviću, koji je postupao po nalogu tadašnjeg predsednika SRJ Slobodana Miloševića).

Kako se navodi u optužnici, Radonjić je te fotografije "posredno predao neposrednim izvršiocima neuspelog atentata - pripadnicima 'Crvenih beretki' koji su već u Specijalnom sudu osuđeni na višedecenijske zatvorske kazne - Branku Berčeku, Leonidu Milivojeviću i Nenadu Iliću.

Svi optuženi na ovom suđenju od početka procesa odbacuju navode optužnice kao "sramne i lažne", tvrdeći da su svoje zadatke izvršavali po pravilima službe.

Povezane vesti: Prislušne uređanje u stanu Vuka Draškovića postavljali i šefovi DB

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.