Izvor: S media, 28.Feb.2013, 08:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja za pobunu JSO

U Specijalnom sudu u Beogradu danas treba da se nastavi suđenje osmorici pripadnika Jedinice za specijalne operacije (JSO), kojima se sudi zbog oružane pobune u novembru 2001. godine.

Na suđenju se očekuje da sud izvrši suočavanje pojedinih optuženih zbog razlika u njihovim iskazima.

Petorica optuženih - Veselin Lečić, Dragoslav Krsmanović, Dragiša Radić, Vladimir Pocić i Mića Petraković doći će u sud sa slobode, pošto su pušteni iz pritvora krajem >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << novembra.

Milorad Ulemek, Zvezdan Jovanović i Dušan Maričić biće dovezeni iz požarevačkog zatvora u kome izdržavaju maksimalne kazne zbog najtežih krivičnih dela, među kojima je i ubistvo premijera Zorana Ðinđića.

Tokom ovog procesa biće saslušani kao svedoci brojni sadašnji i bivši političari, kao i radnici DB-a i BIA.

Optuženima se stavlja se na teret izvršenje krivičnog dela oružana pobuna iz tada važećeg Krivičnog zakona SRJ.

Pobuna JSO počela je 8. novembra 2001. godine posle hapšenja braće Nenada i Predraga Banovića, optuženih pred Haškim tribunalom za ratne zločine počinjene u logoru Keraterm.

"Crvene beretke" blokirale su deo auto puta Beograd-Niš kod Sava centra u punoj ratnoj opremi demonstrirajući moć zahtevom za smenjivanje ministra unutrašnjih poslova Dušana Mihajlovića.

Optuženi su negirali da su učestvovali u oružanoj pobuni navodeći da je reč o protestu, jer je jedinica izneverena i zloupotrebljena, jer nisu znali da hapse braću Banović.

(S media, agencije)

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.