Izvor: B92, 11.Maj.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja za Budvu

Beograd -- Kriminalistički inspektor i tehničar CB u Budvi svedočili su na suđenju za atentat na Vuka Draškovića u Budvi.

Kriminalistički tehničar Božo Kovijanić rekao je da je u kuću Draškovića stigao neposredno posle pokušaja atentata u noći između 15. i 16. juna 2000. godine. On je naveo da je fiksirao nađene tragove, ali da uviđaj nije počeo do dolaska istražnog sudije. Svedok je rekao da je pretragom terena oko kuće pronađen pištolj sa prigušivačem >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i majica koju je koristio atentator.

Inspektor budvanskog Centra bezbednosti Vladimir Šijak izjavio je pred sudom da je uzeo izjave od tri žene koje su komšinice Draškovića. One su rekle da su posle atentata videle tri osobe kako beže.

Svedok je kazao da su na terasi Draškovićeve kuće nađene tri čaure kalibra 7,65 milimetara, u bašti još tri i na stazi pored kuće još jedna čaura.

Suđenje se nastavlja sutra, kada bi trebalo da svedoči nekoliko svedoka koje je predložila odbrana.

Na zajedničkoj optužnici za ubistvo Stambolića i atentat na Draškovića su Milorad Ulemek i nekoliko pripadnika rasformirane Jedinice za specijalne operacije, nekadašnji načelnik Državne bezbednosti Radomir Marković, bivši načelnik Generalštaba Vojske Jugoslavije general Nebojša Pavković i bivši zamenik načelnika BIA Milorad Bracanović.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.