Izvor: B92, 28.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja "stečajnoj mafiji"

Beograd -- Milan Nestorović negirao je navode optužnice na suđenju grupi poznatoj kao "stečajna mafija".

Bivši šef finansijske operative u preduzeću "Ekoprodukt 2002", Nestorović je negirao da je advokatu Nemanji Joloviću i Aleksandru Kuzmanovskom pomagao u izvršenju krivičnog dela prilikom kupovine preduzeća "Invest-zavod".

Iznoseći odbranu, Nestorović je rekao da je u "Ekoproduktu 2002", čiji je vlasnik bio pokojni Mika Brašnjević, bio "samo najobičniji >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << službenik, bez ikakvih privilegija", i da nikada nije bio u najužem krugu bliskih saradnika svog poslodavca.

Brašnjević, koji je bio jedan od optuženih u slučaju "stečajna mafija", izvršio je samoubistvo u pritvoru.

Nestorović je izjavio da je sa Kuzmanovskim i Jolovićem imao "isključivo poslovan odnos i komunikaciju", i da je sve radio po nalogu Brašnjevića, "bez namere da nekom pribavi protivpravnu korist".

Optužnicom Specijalnog tužilaštva za organizovani kriminal Nestorović se tereti da je 2005. i 2006. godine pomagao Kuzmanovskom i Joloviću da izvrše krivično delo zloupotrebe službenog položaja.

U predmetu protiv "stečajne mafije", optužnicom je obuhvaćena grupa od 29 okrivljenih za organizovani kriminal i korupciju u privredi.

Procenjuje se da je ta kriminalna grupa oštetila državu za oko 50 miliona evra.

Kao organizatori grupe u optužnici su označeni susprendovani predsednik Trgovinskog suda u Beogradu Goran Kljajević, advokat Jolović, bivši direktor "C marketa" Slobodan Radulović i Brašnjević.

Suđenje je nastavljeno saslušanjem okrivljenog direktora firme "Velauto investment" Đorđa Kolašinca, koji je optužen za pribavljanje protivpravne imovinske koristi direktoru Kreditno-eksportne banke Sekuli Pijevčeviću.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.