Izvor: B92, 11.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja Vučkoviću i Jotki

Beograd -- Suđenje sudiji VSS-a Ljubomiru Vučkoviću i šefu kruševačkog klana Zoranu Jotiću Jotki, najverovatnije će početi 7. februara.

Optužnica protiv sudije Vrhovnog suda Srbije Ljubomira Vučkovića podignuta je zbog primanja mita od članova Jotkine grupe, posredovanja u primanju mita i protivzakonitog posredovanja. Zoran Jotić je optužen kao organizator kriminalne grupe zbog zločinačkog udruživanja i davanja mita, a za ista dela optuženi su i Ljubinko Gobeljić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Nenad Jovanović, zvani "Mali Bidža".

Optuženi su i Dževad Zekić, Laide Plojović i Dževe Zekić zbog davanja mita i falsifikovanja isprave. Istom optužnicom zamenik specijalnog tužioca Milan Radovanović optužen je za odavanje službene tajne, dok su njegova supruga Mira Radovanović i Lelica Adžemović optužene za pomaganje u tom delu.

Da podsetimo, specijalno tužilaštvo je sredinom decembra saopštilo da je Jotić pokušavao da od sudije Vučkovića izdejstvuje ukidanje prvostepene presude kojom je osuđen na 12 godina zatvora zbog iznuda i puštanje iz pritvora. Vučković je bio sudija izvestilac u Vrhovnom sudu Srbije u tom slučaju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.