Nastavak suđenja  Terziću u septembru

Izvor: Glas javnosti, 24.Jul.2010, 07:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja Terziću u septembru

SMEDEREVO  - U smederevskom Osnovnom sudu danas je nastavljena glavna rasprava u procesu protiv bivšeg beogradskog okružnog javnog tužioca Radeta Terzića po optuženog da je zloupotrebio službeni položaj.

Terzićevi branioci tražili su da se rasprava odloži jer Osnovnom sudu u Smederevu još nisu stigli spisi iz Prvog osnovnog suda u Beogradu o krivičnom postupku protiv Dušana Spasojevića i Milana Lukovića.

Zamenik javnog tužioca Osnovnog tužilaštva u Smederevu >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Milorad Kuzmanović predložio je da se prisutni svedoci ipak saslušaju, što je sudija Slobodan Ignjatović prihvatio.

Terzić je izjavio da ne može da ispita svedoke kada sa tim spisima nije upoznat, a Terzićevi branioci su tražili odlaganje rasprave zbog odsustva svih pozvanih svedoka i toga što traženi spisi nisu stigli.

Na današnjoj glavnoj raspravi Rade Terzić je rekao da još ne zna za šta je konkretno optužen i šta mu se sve stavlja na teret.

Terzić je danas suočen sa svedokom Đorđem Markovićem koji je u vreme hapšenja Radeta Terzića bio predsednik Četrvrtog opštinskog suda u Beogradu.

Svedok je rekao da je tadašnji Okružni javni tužilac Rade Terzic "sa još jednom nepoznatom osobom" bio kod njega na razgovoru, da nije bilo nikakvih pritisaka niti podizanja tona ali da "nije obratio pažnju na to šta Terzić govori" jer je bio koncentrisan na pitanje da li je Terzić stranka u sporu ili tužilac.

Tadašnji istražni sudija, svedok Milan Londrović i stručni saradnik u Četvrtom opštinskom sudu Maja Zlatić ostali su u svemu pri ranijim izjavama datim u istrazi.

Na poziv suda nisu se odazvali bivši opštinski javni tužilac Biljana Radovanović, njen tadašnji zamenik Dušan Simić i u to vreme sudija Četvrtog opštinskog suda u Beogradu Aleksandra Zlatić.

Terzić je optužen za zloupotrebu službenog položaja pošto je izmenjena optužba za organizovani kriminal i uticanje da na slobodu budu pušteni iz pritvora pojedini pripadnici "Zemunskog klana".

Terzić je uhapšen 21. jula 2007. godine na zahtev tadašnjeg specijalnog tužioca Slobodana Radovanovića. Nakon mesec i po dana provednih u pritvoru Centralnog zatvora Terziću je dopušteno da se brani sa slobode. Rasprava je prekinuta, a nova zakazana za početak septembra.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.