Nastavak suđenja Šarićevoj grupi

Izvor: B92, 05.Sep.2011, 09:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nastavak suđenja Šarićevoj grupi

Beograd -- Advokat Andrija Krlović, član kriminalne grupe Darka Šarića, negirao je optužbe da je učestvovao u kupovini preduzeća u Srbiji novcem od prodaje kokaina.

Krlović je, u nastavku suđenja u Specijalno sudu u Beogradu, tvrdio da se bavio samo svojim advokatskim poslom, kao i da uopšte nije znao da postoji bilo kakav "prljav novac", koji je ulagan u kupovinu firmi u Srbiji.

On je potvrdio da je poznavao Šarića, kao i ostale osumnjičenje, koji se pominju u >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << optužnici, ali da nije znao čime se bave, niti da je postojala bilo kakva kriminalna grupa.

Krlović je, takođe, negirao da postoji njegova odgovornost u bilo kom od konkretnih slučajeva za koje se tereti po optužnici, a na sva pitanja kako advokata odbrane, tako i zastupnika tužbe, odgovarao je uopšteno, navodeći samo ono čime se on u okviru zakona bavio i negirajući da je uopšte upoznat sa onim što se navodi u optužnici.

Krlović se tereti da je pripadao Šarićevoj kriminalnoj grupi, koji su činili privednici i advokati, za krivična dela udruživanja radi vršenja krivičnih dela i pranje novac - više od 20 miliona evra, stečenih preprodajom kokaina.

Pored Šarića i biznismena Zorana Ćopića, optuženi su i nekadašnji najbliži Šarićev poslovni saradnik Nebojša Jestrović, novosadski advokat Radovan Štrbac, njegova supruga Dubravka Štrbac, Stevica Kostić, Andrija Krlović, Marinko Vučetić i Predrag Milosavljević.

Osim Šarića ostali se ne povezuju sa trgovinom narkoticima, ali su optuženi da su znali za tu aktivnost pripadnika Šarićeve "narko" kriminalne grupe, kojoj je sudjenje u toku.

Tužilaštvo za organizovani kriminal tereti optužene u ovom procesu da su znali da su sredstva koja su im stavljena na raspolaganje i upravljanje nelegalno stečena od preprodaje kokaina.

Radi se o "prljavom" novcu koji je trebalo legalizovati i uvesti u regularan privredni i finansijski sistem, kroz kupovinu akcija i prijavtizaciju više preduzeća u Srbiji.

Kako se navodi u optužnici, pranjem novca stavljena su pod kontrolu Šarićeve kriminalne organizacije preduzeća "Jedinstvo" iz Gajdobre, "Mladi Borac" iz Sonte, "Putnik" iz Novog Sada, "Vojvodina" iz Novog Sada, "Mitrosrem" iz Sremske Mitrovice i Palić iz Subotice.

Tužilaštvo je u aprilu prošle godine podiglo optužnicu protiv Darka Šarića i još 19 osoba zbog krijumčarenje 2.174 kilograma kokaina iz Južne Amerike oktobra prošle godine i za švercovanje 235 kilograma kokaina u Italiji, januara 2009. godine.

U martu su podignute još dve optužnice protiv pripadnika Šarićevih grupa, zbog krijumčarenja kokaina i pranja novca.

Nastavak glavnog preteresa trebalo bi da bude nastavljen sutra, iznošenjem odbrane okrivljenih.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.