Na­sil­nik se vra­ća u ško­lu, pro­fe­sor pod is­tra­gom

Izvor: Politika, 01.Sep.2009, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na­sil­nik se vra­ća u ško­lu, pro­fe­sor pod is­tra­gom

Sremska Mitrovica – Sremskomitrovička priča o obračunu učenik–profesor, od 16. juna ove godine, kada je O. M. (15), učenik prvog razreda, napao profesorku hemije u Srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla”, još sudski nije završena, a gotovo je sigurno da će se O. M. vratiti u prvi razred, jer je podneo zahtev za prijem u školu. O tome ovih dana odluku treba da donese vršilac dužnosti direktora Miroslav Milutinović. Postupak oko utvrđivanja kako je došlo >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << do obračuna i otimanja dnevnika, te ko je pokušao da ovu bruku prikrije, za koju se saznalo tek kada je na Internetu počeo da se vrti film snimljen mobilnim telefonom, tek će biti sproveden.

Profesorka hemije Marija Mošić, koja nije htela da učeniku O. M. pokloni prelaznu ocenu, a nije dala, po cenu da dobije batine, da učenik uzme dnevnik i sam sebi ispravi ocenu, otišla je u penziju. Direktor škole Radovan Miljković zbog svega što se događalo tog 16. juna, na poslednjem času školske 2008/09. godine podneo je ostavku, jer je sa zakašnjenjem saznao za tuču i tada to prijavio policiji.

Istražni postupak u slučaju učenika O. M., zbog nasrtaja na profesorku, je pred sudijom za maloletnike Milicom Cvejić u Okružnom sudu u Sremskoj Mitrovici., Uz izveštaj Centra za socijalni rad, zamenik okružnog tužioca za maloletnike Borka Jovanović, tek kad dobije ceo predmet, predložiće vaspitne mere koje će se preduzeti.

Međutim, što se tiče prikrivanja ovog slučaja opštinski tužilac Dušan Kardaš podneo je predlog za preduzimanje istražnih radnji prema profesoru Zoranu Vujoviću, koji je tada bio razredni starešina odeljenja u kome se dogodila tuča i to zbog sumnje da je izvršio krivično delo pomoći učiniocu dela. Tačnije, pokušao je da od policije prikrije tuču u školi. Tužilac je naredio i saslušanje još nekoliko aktera cele ove priče, kako bi se utvrdilo postoji li osnov za krivično gonjenje protiv bilo koga iz škole „Nikola Tesla”, ko je učestvovao u ovom događaju.

Vršilac dužnosti direktora škole „Nikola Tesla” Miroslav Milutinović kaže za „Politiku” da je dobio zahtev da O. M. ponovo upiše prvi razred ove škole, da on o tome treba da donese konačnu odluku, ali da će, pre toga, konsultovati prvo Nastavničko veće, ali i druge školske organe.

O. M. je odbijen za upis u sve druge škole u Sremskoj Mitrovici.

J. Sla­ti­nac

[objavljeno: 02/09/2009]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.