Izvor: Blic, 28.Sep.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napustio optužnicu za ubistvo premijera

Napustio optužnicu za ubistvo premijera

Zamenik specijalnog tužioca Nebojša Maraš, koji zastupa optužnicu za ubistvo premijera Zorana Đinđića, podneo je zahtev za razrešenje sa te funkcije i zatražio upis u advokatsku komoru.

Za sada nisu poznati razlozi zbog čega je Maraš odustao od posla tužioca u trenutku kada je dokazni postupak u predmetu ubistva premijera pri kraju. Da li će Maraš ipak ostati da zastupa optužnicu do kraja prvostepenog sudskog postupka >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << znaće se danas posle konferencije za štampu specijalnog tužioca Slobodana Radovanovića.

Pored Maraša, optužnicu već dve godine zastupa i Jovan Prijić, donedavno specijalni tužilac. Doskora je u istom timu bio i zamenik specijalnog tužioca Milan Radovanović, koji je uhapšen zbog sumnje da je odao službenu tajnu. Naime, Radovanović se tereti da je pevačici Leli Andrić otkrio da policija prisluškuje mobilne telefone kruševačkog kriminalca Zorana Jotića Jotke, koji je podmitio uhapšenog sudiju Vrhovnog suda Srbije Ljubomira Vučkovića sa pola miliona evra kako bi ga pustio iz zatvora i oslobodio optužbi za brojna reketiranja.

Nebojša Maraš je podneo zahtev za razrešenje 16. septembra, dva dana posle hapšenje kolege Milana Radovanovića.

Radovoj Paunović, punomoćnik porodice Đinđić, rekao je za 'Blic' da nije iznenađen ovakvom odlukom tužioca Maraša.

- Video sam Maraša na poslednjem glavnom pretresu 19. septembra i bio je odsutan. Prilikom drugog našeg susreta Maraš ponovo nije bio isti čovek kog sam upoznao pre dve godine, kada je počelo suđenje. Ne znam razloge zbog čega je podneo ostavku, mislim da je na njega pao ogroman teret. Naslućujem da po nečijim nalozima nije hteo da postupa i da menja predmet koji je po dokazima protiv optuženih ionako jak kao cement - kaže Paunović. N. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.