Napadnuta Srpkinja kod Kline

Izvor: RTS, 04.Maj.2016, 14:06   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnuta Srpkinja kod Kline

U selu Drenovac kod Kline zbog sukoba oko stoke napadnuta je Slavica Bogićević iz Berana, a o napadu je obaveštena i komanda Kfora.
Slavica Bogićević iz sela Drenovac kod Kline izjavila je da joj je jedan muškarac albanske nacionalnosti udario nekoliko šamara, jer je tražila od njega da otera krave koje su pasle na njenoj okućnici.
"Albanac iz porodice Aguši udario mi je više šamara zato što >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << sam tražila da otera krave koje su gurale glave kroz ogradu da bi pasle na našoj okućnici", rekla je za agenciju Beta Slavica Bogićević.
Rekla je da se incident dogodio juče i da joj nije jasno zašto Albanci, koji žive u udaljenijem delu sela, dovode stoku do ograde okućnice njene majke.
"Videla sam da su dvojica Albanaca pustili krave da kroz žičanu ogradu pasu travu na našoj okućnici. Pošto je postojala mogućnost da desetak, od ukupno stotinak krava, koliko ih je bilo, izvlačeći glave iz ograde, rogovima sruše ogradu tražila sam da stoku oteraju na drugu stranu puta", rekla je Slavica Bogićević.
Prema njenim rečima, Albanac kome se obraćala ništa nije rekao, ali je drugi dojurio i rekao "šta ti hoćeš, ovo je zemlja Kosova".
"Posle toga, taj Albanac me je povukao za ruku i više puta ošamario. Tada su mi pale naočare. Zatim me je gurao sve dok nisam ušla u dvorište", rekla je Slavica Bogićević i dodala da ona živi u Beranama i da je pre par dana došla kod majke.
Na navode izvora bliskih lokalnoj vlasti da je ona prva štapom udarila Albanca koji ju je potom šamarao, ona je rekla ga nije namerno udarila ali da je "moguće da je bagremov prut, koji je otkinula da otera krave, okrznuo napadača kada ju je, pre nego što je počeo da je šamara, povukao za ruku u kojoj je bio taj prut.
Član privremenog organa opštine Klina Nenad Stašić potvrdio je za agenciju Beta da se incident dogodio.
"Na licu Slavice Bogićević vidljivi su tragovi napada. Došla je i policija koja je izvršila uviđaj, a potom su Bogićevićevu odveli u stanicu da da izjavu. Policija je kasnije još jednom dolazila u Drenovac da bi Bogićevićevu odvela na lekarski pregled u ambulantu u Klinu", rekao je Stašić.
Bogićevićeva je rekla da je policija došla nakon što je pozvala komandu u Peći i da su posle izjave fotografisali njeno "lice i usnu koja je krvarila".
Istakla je da je o napadu obavestila i komandu Kfora.
"Sinoć je kod mene dolazio i član porodice Albanca koji me je šamarao. Tražio je se ne ide na sud. Rekla sam da i to mogu da uradim samo pod uslovom da njegova porodica, policija i Kfor garantuju da moju majku i sestru ovde ubuduće niko neće uznemiravati i da će one moći da žive bez straha i u miru", rekla je Slavica Bogićević.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.