Izvor: B92, 15.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut predsednik opštine Lučani

Beograd -- Poslanik SPS-a Zoran Anđelković kaže da je noćas teško prebijen predsednik opštine Lučani Slobodan Jolović.

Anđelković je dodao da su Joloviću polomljene ruke i noge, i to ispred njegovog stana u Lučanima, i dodao da su motivi napada politički i pozvao poslanike da osude to nasilje. "Političari su odgovorni za trenutnu atmosferu u državi", kaže Anđelković.

Slobodan Jolović nije mogao da kaže ko ga je napao i pretukao ni koji su motivi napada. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Jolović je novinarima u čačanskoj bolnici, gde je smešten, rekao da ga je napao i pokušao da ubije maskiran muškarac i dodao da bi ga napadač sigurno ubio da ga nisu sprečile komšije, koje su zvale pomoć.

Jolović kaže da je u Lučanima u korektnim odnosima sa svima i da je sada na policiji da otkrije ko je naručio i izvršio napad. On je dodao da nema obezbeđenje i da ga neće angažovati ni kada izađe iz bolnice. "Ne plašim se, boravak u bolnici mi je dobro došao da se odmorim, pošto dve godine nisam koristio godišnji odmor", kaže on.

Policija je saopštila da traga za napadačem.

Slobodan Jolović je izabran za predsednika opštine Lučani na lokalnim izborima 2004, kao kandidat grupe građana, a u prethodnom skupštinskom sazivu bio je odbornik Socijalističke partije Srbije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.