Napadnut novinar u Šapcu

Izvor: Blic, 05.Okt.2011, 15:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut novinar u Šapcu

Šabac - Novinara Hanibala Kovača u centru Šapca danas je napao i udario za sada nepoznat napadač. Uz psovke i pretnje smrću napadač mu se obratio ispred zgrade Uprave za javna plaćanja. Ubrzo su se Hanibalu pridružili i drugi novinari, koji su stigli na ranije zakazanu konferenciju za medije, kojim povodom se i Kovač zadesio na tom mestu. Desetak minuta kasnije nepoznati je izašao iz zgrade Uprave za javna plaćanja, Hanibal mu je prišao u želji da ga pita da ga nije sa nekim pomešao.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
- Ušao je u zgradu i sa vrata mi rekao polomiću te ja, bićeš ti u gipsu. Ušao je unutra, stigla je i koleginica kojoj ja to sve pričam. U tom trenutku on izlazi iz zgrade, krenem prema njemu da ga pitam da me nije sa nekim pomešao, jer ne znam ko je lik i da mi objasni šta se dogadja. On se onda vraća i kaže mi ponovo, polomiću te, hteo sam da te bijem i ranije, bićeš mrtav, ubićemo te samo da znaš, nemoj da mi prilaziš, i onda se okrenuo i udario me nogom – priča Hanibal.

Napadač je potom ušao u džip tojota sive boje bez registarskih oznaka u kojem se nalazila i jedna devojka i odvezao se. Sve se to dogodilo u centru grada pred nekoliko desetina prolaznika i saobraćajnim policajcem koji je stajao udaljen dvadesetak metara od mesta dogadjaja i nije reagovao. Hanibal Kovač je podneo prijavu šabačkoj policiji, u kojoj kažu da intenzivno rade na pronalaženju nasilnika.

Inače, nepoznati je mladić oko 25 godina, tamnijeg tena i crne kratko ošišane kose, u farmerkama i crnoj kratkoj jakni. Kovaču je, nasilnik, između ostalog rekao ime i prezime biznismena čija je firma pominjana u nekoliko tekstova o navodnim malverzacijama u šabačkoj bolnici, i da ga on sad čuva.

Načelnik šabačke policije Slaviša Spasojević, primio je novinare i obećao da će policija uraditi sve, da što pre otkrije počinioca ovog dela, ali i da su novinari u Šapcu bezbedni.

Povezane vesti: Pokušali da iznude 2.000 evra Oteto sedam estonskih turista u Libanu

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.