Izvor: B92, 23.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut novinar Big radija

Banjaluka -- Tri lica su napala voditelja banjalučkog "Big radija" Darka Gunjića Gunju i nanela mu telesne povrede.

On je napadnut kasno sinoć u banjalučkom naselju Nova varoš. "Prolazio sam ispred kafe bara 'Dijamant' kada su mi prišla tri nepoznata muškarca i počela da me udaraju i psuju", rekao je danas Gunjić novinarima.

Prema njegovim rečima, psovali su "Big radio", pretili mu smrću ukoliko nastavi da vodi emisiju "Blablaonica", psovali vlasnika te radio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << stanice Ljubišu Bucu Kragulja, koji je jedan od kandidata za gradonačelnika Banjaluke na predstojećim lokalnim izborima. Gunjić je zadobio povredu desnog oka i više manjih povreda po telu.

Kolektiv "Big radija" izdao je saopštenje u kojem je izrazio zaprepaštenje zbog sinoćnjeg napada na svog novinara, ističući da to predstavlja "napad na slobodno izgovorenu javnu reč".

Napad na novinara "Big radija" osudila je Slobodna srpska partija, zatraživši od nadležnih institucija da pronađu napadače na Darka Gunjića. U saopštenju ove stranke navodi se da je "juče pre podne kandidat za gradonačelnika Banjaluke Ljubiša Buco Kragulj pred novinarima otvorio dokumentaciju o kriminalnim radnjama u Gradskoj upravi, a da je istog dana uveče ispred svoje kuće pretučen Darko Gunjić, voditelj 'Blablaonice', najpopularnije emisije 'Big radija'".

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.