Napadnut medicinski tehničar u Šapcu

Izvor: RTS, 09.Feb.2016, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut medicinski tehničar u Šapcu

Medicinski tehničar Borisav Gladović (30) napadnut je u Službi hitne pomoći u Šapcu, javlja dopisnik RTS-a.
Do incidenta je došlo jutros oko četiri sata u Službi hitne pomoći, kada je pacijent M. M. (44) nožem napao Gladovića.

Gladović je tada bio sam u ambulanti, jer se ekipa Hitne pomoći nalazila na terenu.
Uz pomoć drugog pacijenta, medicinski tehničar je savladao napadača, >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << koga je posle toga policija sprovela na psihijatrijsko odeljenje šabačke bolnice.
Medicinska sestra Slavica Mladenović rekla je da su se svi iz ekipe koja je noćas radila jako potresli.
"Kolega je, na svu sreću, spasao svoj život, spasao je možda i koleginici život, koja je trenutno bila na terenu. Mogla je i ona da izađe, ona ne bi mogla tako da se odbrani'', kaže Mladenovićeva.
Prema rečima dr Ivane Kosanić, M. M. je lečeni alkoholičar i psihijatrijski bolesnik, koji je pre tri dana u toj ustanovi dobio uput za pregled kod psihijatra.
Zaposleni kažu da je sličnih situacija bilo i ranije. Dr Snežana Mitrović ističe da su zdravstveni radnici zabrinuti za svoje živote na svojim radnim mestima.
"Jednostavno, uskraćena nam je mogućnost da pomažemo pacijentima i da im izlazimo u susret, tako da na neki način apelujemo na našu zaštitu kako bi mogli svoj posao da radimo u miru, a ne da se bojimo da će neko od pacijenata da nam naudi", kaže Mitrovićeva.
Dom zdravlja je u saopštenju osudio taj napad.
"Dom zdravlja Šabac oštro osuđuje svako nasilje, podsećajući da je naša koleginica na radnom mestu ubijena pre nepunih mesec dana, a taksista Čedomir Popović na svom pre samo dan-dva. Apelujemo na sve da zaštite zdravstvene radnike i sve ljude koji posvećeno i profesionalno obavljaju svoj posao. Nedopustiva je ovakva eskalacija nasilja kojoj smo svedoci poslednjih nedelja. Tražimo od nadležnih da zaštite sve kako se tragedija koju smo doživeli početkom januara ne bi ponovila", navodi se u saopštenju.
Kao najveći problem, zaposleni ističu to što Dom zdravlja nema obezbeđenje u Hitnoj službi.
"Molimo se da dobijemo neku vrstu zaštite, bilo kakvu, makar neko obezbeđenje koje bi tu u toku noći bilo uz nas", kaže Slavica Mladenović.
Međutim, zakon ne dozvoljava mogućnost zapošljavanja dodatnog obezbeđenja.
 

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Napadnut medicinski tehničar u Šapcu

Izvor: Akter, 09.Feb.2016

Medicinski tehnicar napadnut je u službi Hitne pomoci u Šapcu, preneli su beogradski mediji..Njega je, kako prenose mediji, noćas nožem napao psihijatrijski bolesnik, a tehničaru je u pomoć pritekao drugi pacijent i napadač je savladan.

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.