Napadnut lekar u GAK Narodni front

Izvor: RTS, 17.Feb.2016, 15:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut lekar u GAK "Narodni front"

U prijemnoj ambulanti, tokom dežurstva, lekara u GAK "Narodni front" napao je suprug jedne pacijentkinje.
Lekar GAK "Narodni front" napadnut je tokom dežurstva u toj klinici, izjavila je direktorka te zdravstvene ustanove Snežana Rakić.
Do napada je, kako je rekla Tanjugu, došlo noćas u prijemnoj ambulanti, tokom dežurstva, a lekara je napao suprug jedne pacijentkinje.
"Pacijentkinja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je na lični zahtev puštena kući, da bi se vratila sa mužem, a on je napao lekara zašto su je pustili da izađe iz bolnice. Ako pacijent insistira, a punoletan je, ima pravo da izađe iz bolnice i to važi za sve pacijente", objašnjava Rakićeva.
Slučaj je prijavljen MUP-u, koji je na lice mesta odmah izašao, dodala je.
O napadu su obavešteni i nadležni u Ministarstvu zdravlja, a u klinici je održan sastanak lekarskog i sestrinskog kolegijuma GAK "Narodni front" i predstavnika Ministarstva zdravlja.
"Izneli smo problem koji se desio, a iz Ministarstva su predočili koliko je takvih napada bilo u poslednje vreme i podsetili da se trude da se problem reši sistemski, promenama krivičnog zakona", rekla je Rakićeva.
Dodaje da svi žele da se ceo događaj procesuira, pošto je reč o nasilničkom ponašanju i da se onaj ko je izazvao incident kazni.
Noćašnji napad na ginekologa "Narodnog fronta" je samo novi slučaj u nizu napada na zdravstvene radnike.
Rakićeva je ponovila da napadi na zdravstvene radnike moraju da prestanu, jer su oni tu da pomognu ljudima.
"Ova bolnica je poslednjih 60 godina, 24 sata otvorena svima. Naša vrata su širom otvorena pacijentima i apelujem da ne treba i ne smeju da se napadaju zdravstveni radnici, jer oni su tu da pomognu ljudima. Rade vrlo ozbiljan i odgovoran posao i ovakve stvari moraju da prestanu", poručila je Rakićeva.
Napadnuti ginelolog Tomislav Paunović, skoro 18 godina radi u "Narodnom frontu" i kaže da mu se ništa slično nije dogodilo.
"Ovo je prvi put i ne vidim razlog za onakvo ponašanje, uvek sam ljubazan sa pacijentima", rekao je Tanjugu.
Modrice po licu su vidljive, ali kaže da su povrede lakše i da se sada dobro oseća.
Ponavlja da je pacijentkinja izašla na sopstvni zahtev i potpis i da ne razume razloge za napad.
"Nismo u mogućnosti da nekog zadržimo, a kakvi su njihovi porodični odnosi, mi to ne znamo. Nadam se izmenama krivičnog zakona, jer bi konkretan pomak bio da dobijemo status službenog lica", rekao je Paunović.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.