Izvor: Blic, 13.Mar.2008, 12:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadnut Srbin u okolini Kline

Portparol Kosovske policijske službe (KPS) Veton Eljšani potvrdio je danas za agenciju Beta da je u sredu uveče u selu Vidanje napadnut kosovski Srbin Dragan Mikić.



Eljšani je kazao da je policija odmah došla posle poziva meštanina Vidanja Milorada Šarkovića, koji je javio da je nepoznata naoružana osoba pretila Mikiću.

Oštećeni je policiji rekao da je malo pre incidenta izašao iz kuće i da je zatvorio vrata od garaže. Po povratku je zapazio >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << da vrata nisu u položaju u kojem ih je on ostavio. Kada je otišao da pogleda šta se događa video je naoružanu osobu, obučeno u crno i maskiranu. Napadač mu je na srpskom naredio da uđe u kuću i udario ga kundakom.

Mikića su spasile komšije od kojih je napadač pobegao.

Eljšani je naveo da policija vrši opsežnu istragu i da traga za osumnjičenim.

Portparol policije za pećki region Avni Đonvukaj rekao je za Betu da je to drugi put da je srpska povratnička porodica Mikić na udaru nepoznatih napadača. Njima su lopovi već ranije ukrali multikultivator, alat i kokoške.

U srpsko selo Vidanje kod Kline tokom poslednje tri godine vratilo se 37 srpskih porodica.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.