Napadaču na snimatelja B92 30 dana pritvora

Izvor: Blic, 31.Jul.2008, 19:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Napadaču na snimatelja B92 30 dana pritvora

Istražni sudija doneo je rešenje o sprovođenju istrage protiv Milana Savatovića osumnjičenog za učešće u napadu na snimatelja RTV B92 tokom protesta u Beogradu i odredio mu pritvor do 30 dana, saznaje danas agencija Beta u tom sudu.

Kako je rečeno, istražni sudija je nakon saslušanja Savatoviću odredio jednomesečni pritvor zbog opasnosti od bekstva.

Treće opštinsko javno tužilaštvo u Beogradu podnelo je ranije danas zahtev za proširenje istrage protiv >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Savatovića zbog sumnje da je 24. jula učestvovao u grupi koja je tokom protesta zbog hapšenja haškog optuženika nanela teške telesne povrede Brankoviću.

Za krivično delo za koje se on tereti predviđena je zatvorska kazna do pet godina.

Treće opštinsko tužilaštvo u Beogradu podnelo je ranije zahtev za sprovođenje istrage protiv Stefana Milićevića i Nikole Lazića, osumnjičenih da su učestvovali u grupi koja je pretukla Brankovića tokom protesta zbog hapšenja haškog optuženika Radovana Karadžića. Istražni sudija je protiv njih dvojice pokrenuo istragu i odredio im pritvor do mesec dana.

Branković je povređen 24. jula, a Savatović je uhapšen četiri dana kasnije.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.