Izvor: Blic, 09.Maj.2002, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naloženo hapšenje Karadžića i Mladića?

Naloženo hapšenje Karadžića i Mladića?

BEOGRAD - Predmeti optuženih pred Haškim tribunalom za ratne zločine podeljeni su istražnim sudijama. Oni su poslali pozive da se neke od tih osoba jave Okružnom sudu - rekao je juče Branislav Todić, rukovodilac Istražnog odeljenja Okružnog suda. Prema njegovim rečima, sud je poslao pozive polovini optuženih, kojima su poznate adrese, dok je za drugu polovinu mesto prebivališta nepoznato, pa je dat nalog MUP-u da to >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << sazna i dostavi sudu. Za neke od optuženih za koje se zna da se kriju dat je nalog za hapšenje, kazao je Todić. Na pitanje da li je reč o Radovanu Karadžiću i Ratku Mladiću, sudija Todić je kazao da su se za njih dvojicu stekli svi uslovi da im se odredi pritvor. On je rekao da će i Milan Milutinović biti pozvan da se odazove sudu. - Postupak protiv optuženih pred Haškim tribunalom je u načelu hitan, ali sud nema fiksan datum do kog bi oni trebalo da se odazovu - izjavio je sudija Todić.

Istovremeno, Sfor je saopštio da je preksinoć i juče ujutro iz helikoptera iznad Čajniča i Kalinovika izbacivao letke u kojima se građani pozivaju da dostave informacije o Radovanu Karadžiću, koje bi mogle da pomognu u njegovom hapšenju, javila je agencija Srna. Na jednoj strani letka je Karadžićeva slika i izjava koju je dao podgoričkom listu 'Monitor' 8. marta, u kojoj kaže: 'Da sam mislio da je to u najboljem interesu srpskog naroda, odmah bih se predao Hagu.' Na drugoj strani letka navodi se 'korist od privođenja Karadžića i ostalih osumnjičenih za ratne zločine pravdi, kao što su povećanje međunarodne pomoći i zaposlenja'.

U saopštenju Sfora se navodi 'da su ranije izbačeni leci imali za rezultat znatan broj telefonskih poziva'.

- Ljudi koji žele da sa nama kontaktiraju telefonom ili i-mejlom mogu to da urade uz punu garanciju anonimnosti - piše u saopštenju. N. J.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.