Izvor: B92, 24.Jun.2009, 19:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nalog da se ispita Sekulićev slučaj

Beograd -- Ministarstvo pravde naložilo je da se ispita slučaj Dragana Sekulića iz Stepojevca, osuđenog zbog zlostavljanja maloletne ćerke, pa puštenog na slobodu.

Dragan Sekulić iz Stepojevca već nedelju dana je na slobodi, jer mu je Opštinski sud u Lazarevcu ukinuo pritvor. Sekulić je 7. aprila ove godine pravosnažnom odlukom Orkužnog suda u Beogradu osuđen na četiri godine zatvora, zbog nasilja u porodici i nedozvoljenih polnih radnji nad maloletnom ćerkom. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<

U lazarevačkom sudu kažu da su pri donošenju rešenja o ukidanju pritvora samo postupali po zakonu. Ministarstvo pravde naložilo je da se ispita ceo slučaj.

Opštinski sud u Lazarevcu 16. januara osudio je Dragana Sekulić na četiri godine zatvora zbog maltretiranja supruge i seksualnog zlostavljanja maloletne ćerke.

Sedmog aprila Okružni sud potvrđuje osuđujuću presudu, koja tada postaje i pravosnažna.

Međutim, predmet u lazarevački sud stiže tek dva meseca kasnije, 11. juna.

Samo šest dana kasnije, 17. juna, umesto da se pošalje na izdržavanje kazne, vanraspravno veće lazarevačkog suda donosi rešenje kojim se Sekuliću ukida pritvor, u koje je B92 imao uvid.

Kako je navedeno, okrivljeni Sekulić se odmah pušta na slobodu.

Član veća i sudija Milja Nekić objašnjava da je je posutpano po zakonu.

Međutim, tek jutros pravosnažna presuda stigla je iz lazarevačkog suda u Treći opštinski, nadležan za slanje u zatvor.

Međutim, pošto je u pitanju pogrešna presuda, Sekulić i dalje ostaje na slobodi.

U spornom rešenju sudskog veća koje pušta Sekulića na slobodu piše da je tužilac Milorad Gajić dao usmenu saglasnost za tu odluku.

Nelogično je što se isti tužilac istog dana žalio na takvu odluku Okružnom sudu.

Ceo slučaj stigao je do Ministarstva pravde, koje će naložiti da se ispitaju sve okolnosti.

I dok se isptuje koji su sve propusti napravljeni, Dragan Sekulić koji je seksulano zlostavljao svoje dete, i koji je od ranije poznat policiji i pravosuđu po nasilničkom ponašanju sada je na slobodi.

Ministarka pravde Snežana Malović kaže da će predlogom izemena Krivičnog zakonika zaprećene kazne za takvu vrstu zločina biti znatno oštrije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.