Najviši nivo bezbednosti u Beogradu

Izvor: B92, 14.Jun.2011, 15:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najviši nivo bezbednosti u Beogradu

Beograd -- Oko hotela Hajat i najvažnijih objekata u Beograda raspoređene jake snage policije. MUP: Ništa nije prepušteno slučaju, bezbednost je podignuta na najviši nivo.

Pomoćnik načelnika Policijske uprave za Grad Beograd Nikola Popovac kaže za B92 da je na snazi prvi stepen obezbeđenja.

Popovac kaže da bezbednosne informacije koje imaju govore da većih nereda ili protesta neće biti. U prilog tome govori i činjenica da je u Beogradu jedino protestna vožnja >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << aktivista DSS-a.

"Maksimalno angažovanje snaga iz redovnog sastava i primena mera i radnji ministarstva u preduzimanju operativno-preventivnih mera, mera fizičkog obezbeđenja, protiv-diverzionih, preventivno-tehničkih, protiv-požarnih, biološko-tehnoloških mera", nabraja Popovac.

Oko hotela Hajat vide se samo policajci koji obezbeđuju zgradu i prolaznici koji ih radoznalo gledaju. Većina protestnih skupova prethodnih dana prošla je mirno.

Jedino je neprijavljeni skup koji je organizovao levičarski pokret "Anti NATO kampanja" završen hapšenjem osmoro aktivista.

"Od ovih osam lica koja su u nedelju privedena, šestoro koji su dovedeni po prekršajnim prijavama su pušteni da se brane sa slobode, a dva lica su privedena direktno sudiji, jedno se brani sa slobode a drugom licu je izrečena kazna zatvora u trajanju od 15 dana", kaže Popovac.

DSS održao protestnu vožnju

Demokratska stranka Srbije je jednočasovnom vožnjom centralnim beogradskim ulicama obeležava 12 godina od završetka NATO bombardovanja.

Kolona, u kojoj simbolično učestvuje 78 vozila, obeleženih stranačkim i srpskim zastavama, i sa transparentima na kojima piše "Nikad u NATO" krenula je sa parking prostora na Ušću oko 16 sati.

Iako je bilo predviđeno, nakon konsultacija predstavnika DSS sa policijom, vozila nisu prošla pored Hotela "Hajat", gde se održava Strategijska vojna konferencija za partnere.

Kolona vozila se uputila preko Železničkog mosta, Karađorđeve, Savskog trga, Nemanjine, Slavije, Ulice Kralja Milana, Trga Nikole Pašića, Kneza Miloša i Bulevara vojvode Putnika do Topčiderske zvezde.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.