Najduži poljubac na Mostu ljubavi

Izvor: Blic, 15.Feb.2008, 08:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najduži poljubac na Mostu ljubavi

U ljubavi se uvek kreće iz početka pa tako Dan svetog Valentina, zaštitnika zaljubljenih, za mnoge predstavlja neki novi, srećniji početak iz koje će se izroditi iskrena ljubav. A Udruženje radnika umetnika SCG je baš na taj dan postavilo kamen ljubavi nasred velerečke kose. Namenili su ga mladima i ostalima, ma koliko godina imali, koji nameravaju da „njemu" ili „njoj" šapnu dve magične reči: „Volim te".

Da li zbog verovanja ili pak poruke na jednoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ikebani na kamenu, postavljenom nasred velerečke kose u Gornjem Milanovcu, na kojoj piše „Nemojte nikada da izgubite snagu ljubavi, jer ljubav je i od kamena jača", tek brojni gosti na svečanosti su pohrlili da dodirnu kamenu stenu.

- Verujem u priču o kamenu ljubavi. Pipnuh kamen, možda će mi se posrećiti da nađem životnog saputnika - reče jedna Dragana, a mnogi zaljubljeni će na ovom mestu, ako ništa, moći da pročitaju stihove pesme „Čežnja".

Magični kamen, težak 16 tona, mehanizacijom je dovučen ispod planine Vujan. Uz njega ide i verovanje: ako se zaljubljen par popne na njega, poljubi i fotografiše, to im garantuje večnu ljubav.

Sveti Trifun i Dan zaljubljenih u Vrnjačkoj Banji obeležili su jedinstvenom manifestacijom „Poljubi me na Mostu ljubavi". Desetak parova iz čitave Srbije takmičilo se u najdužem poljupcu, a žiri je morao da prekine takmičenje i proglasi pobednike jer ni posle sat vremena ljubljenja pet parova nije pokazivalo nameru da odustane.

Za pobednike takmičenja proglašeni su Sandra Kosovac i Miljan Ilić iz sela Stanišinci na Goču.

- Most ljubavi za nas ima poseban značaj jer smo se tu upoznali. Pre nekoliko dana smo se i verili - rekla je Sandra pokazujući verenički prsten na ruci.

Nagrada za najromantičniji par dodeljena je Stevanu Nikoletiću iz Vrnjačke Banje i Aleksandri Grozdić iz Bora, dok su za najatraktivniji par proglašeni Boris Nikolić i Tamara Cvetković iz Kragujevca.

Most ljubavi je za ovu priliku bio dekorisan ružičastim i crvenim balonima u obliku srca, ali i ljubičastim balonima koji su predstavljali grozd koji je manifestaciju povezivao sa Svetim Trifunom, zaštitnikom vina, vinogradara i ljubavi.

- Ljubav ne zna za granice, veru i rasu. Mi na ovaj način obeležavamo Svetog Trifuna, ali nije važno i ako neko praznuje Svetog Valentina ili Dan zaljubljenih. Najvažnija je ljubav - kaže Goran Karavesović iz Turističko-sportskog centra koji je bio organizator takmičenja.

Veliku pažnju izazvao je i najstariji par, „vrnjački Romeo i Julija" Dragan i Eva Rašković. Njih dvoje imaju po 80 godina, a zajedno su već 52 godine. Od silnog uzbuđenja klecala su i kolena.

A u Vranju polaznice Regionalnog centra za talente juče su povodom Dana zaljubljenih u centru grada pripremile ulični performans pod nazivom „Zid ljubavi". Svi oni koji su imali neku ljubavnu poruku mogli su da je ispišu na zidu.

U složnom braku proveli 75 godina

Da ljubav nema granice pokazalo je juče 206 bračnih parova koji su u braku 50 i više godina. Njih je okupila opština Medijana u hotelu „Park" u Nišu. Sve dame su dobile ruže, a uz valcer su nekima potekle suze radosnice zbog ovog susreta. Boško (93) i Živana Bošković (92) bili su najstariji bračni par u sali, a zajedno su punih 75 godina. Nikad se nisu, kako kažu, ni posvađali, a kamoli da je pala neka ružna reč. Od dve ćerke i sina imaju sedam unuka, 13 paraunuka i četiri čukununuka.

- Boško je uvek bio šaljivdžija. Tako smo se i upoznali. Uvek smo živeli u skladu i harmoniji - priča baka Živana.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.