Izvor: B92, 31.Avg.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nađen džip u vezi s ubistvom?

Podgorica -- Crnogorska policija pronašla je automobil marke "grand čiroki" za koji se pretpostavlja da su ga koristile ubice Slavoljuba Šćekića

Automobil je pronađen na raskrsnici puta Podgorica-Nikšić, ali je tokom pregleda eksplodirao, a u njegovim ostacima otkrivena je automatska puška iz koje je, kako se pretpostavlja pucano. "Dok su ga pregledali, vozilo je eksplodiralo. I pored toga, povređenih nije bilo, a među delovima su nađeni i ostaci puške", kazao je načelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kriminalističke policije Sreten Radonjić.

Slavoljub Šćekić, pomoćnika načelnika Uprave kriminalističke policije MUP-a Crne Gore, ubijen je u noći između ponedeljka i utorka, ispred svoje kuće u podgoričkom naselju Tološi. U njega je ubica, ili više njih, ispalio najmanje dva rafala. Komšije su čule buku, ali nisu videle šta se dogodilo.

Policija je do sada privela više od dvadeset ljudi, od kojih je uzeta parafinska rukavica, kako bi se utvrdilo da li je neko od njih pucao. Međutim, za sada nema osumnjičenih za ubistvo.

Ubijeni Šćekić je poslednjih osam godina bio na čelu Uprave za opšti kriminalitet MUP-a Crne Gore, a prethodno je radio u podgoričkom Centru javne bezbednosti. Vodio je istrage u vezi sa ubistvima glavnog urednika "Dana" Duška Jovanovića, ubijenog savetnika za bezbednost predsednika Crne Gore Gorana Žugića, a od pre dve noći preuzeo je ispitivanje ubistva Miroje Baošića koji je na isti način ubijen u podgoričkom naselju Zagorič.

Šćekić je do kasno uveče ispitivao osumnjičene za Baošićevo ubistvo, nakon čega se upuitio kući, kada je i ubijen.

Sve političke partije i nevladine organizacije osudile su ubistvo Slavoljuba Šćekića i očekuju brzu reakciju policije i hitno otkrivanje počinilaca. Opozicione partije smatraju vlast odgovornim za ubistvo, stvaranjem društvenog miljea u kome se takve stvari dešavaju i traže ostavku premijera Mila Đukanovića.

Nezvanično o ubistvu

U nedostatku zvaničnih iformacija o razlozima ubistva Slavoljuba Šćekića, podgoričke "Vijesti" prenose nezvanične verzije.

Naime, sestra ubijenog funkcionera crnogorske policije, Slava Šćekić, sumnja da su za ubistvo njenog brata odgovorni "neka žena i dva inspektora MUP-a Crne Gore", o kojima joj je brat pričao i koji ga, prema njegovim rečima, ne podnose.

"Vijesti" su, takođe, objavile, pozivajući se na izvore bliske istrazi, i da bi motiv za ubistvo Šćekića mogao da bude povezan s ranijim podmetanjem bombi na gradilištu hotela "Splendid" u Bečićima. Šćekić je, kako je navedeno, uspeo da otkrije ekipu koja je bila uključena u napade na "Splendid", kao i osobe koje su stajale iza napada, pokušavajući da investitora reketiraju sa najmanje dva i po miliona evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.