Izvor: Danas, 14.Jan.2022, 19:00

Nada Popović Perišić: Enormne sume koje pominju autori će morati da dokažu na sudu

- Autori faksimila “Miroslavljevog jevanđelja” i dokumentarnog serijala o istorijatu ovog rukopisa ne znaju kako funkcioniše budžet. U budžetu je više godina postojala pozicija Miroslavljevo jevanđelje, zadatak izrade fototipskog izdanja poveren je Narodnoj biblioteci Srbije i Narodnom muzeju, shodno tome se i prebacuju sredstva dinamikom kojom odmiču radovi, ako se sredstva ne potroše, ona se vraćaju u budžet, objasnila je u izjavi za za Danas bivša ministarka kulture Nada Popović Perišić dodavši da je sve već objasnila u svom saopštenju koje je poslala medijima.

Nastavak na Danas...






Povezane vesti

Priređivač faksimila Miroslavljevog jevanđelja: Radujem se tužbi Popović Perišić

Izvor: N1 televizija, 14.Jan.2022

Jedan od priređivača faksimila Miroslavljevog jevanđelja Veljko Topalović, koji je zajedno sa Boškom Savkovićem, autorom dokumentarnog filma "U početku beše reč", optužio Ministarstvo kulture, Narodni muzej, kao i Srpsku akademiju nauka i umetnosti za zaveru ćutanja o skrnavljenju, odnosno...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Danas. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Danas. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.