Izvor: B92, 15.Apr.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nacionalistički ispad u Kuršumliji

Kuršumlija -- Policija je privela više članova "Topličkog gvozdenog puka" zbog sumnje da su lepili plakate u kojima se jedan učesnik izbora u Kuršumliji vređa na nacionalnoj osnovi

Jutros je osvanuo plakat na kome se postavlja pitanje: "Da li građani Kuršumlije više veruju velikom Srbinu Miloševiću ili malom Hrvatu Cahunu". Inače, Milošević je lider "Topličkog gvozdenog puka", a Cahun je na čelu lokalne odborničke liste "Zajedno za Kuršumliju".

"Nakon >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << što sam video ovaj plakat, u kome se prozivam zbog svoje nacionalne pripadnosti, prijavio sam slučaj policiji", rekao je Đura Cahun.

Policija u Kuršumliji je na informativni razgovor privela više ratnih veterana, među kojima i predsednika "Topličkog gvozdenog puka" Dejana Miloševića.

On i još trojica članova te organizacije dali su izjavu u policijskoj stanici, a nakon toga su pušteni.

"Niko od rezervista, članova naše organizacije, nije lepio ovaj plakat koji sam i ja jutros video. U policijsku stanicu su me pozvali na informativni razgovor verovatno zato jer je moje prezime stajalo na plakatu", rekao je Milošević.

Cahun je podneo krivičnu prijavu protiv nepoznatih počinilaca, pa će ovaj slučaj, po svemu sudeći, dobiti i sudski epilog.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.