Na suđenju žandarmima svedočile njihove kolege

Izvor: RTS, 09.Nov.2016, 15:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na suđenju žandarmima svedočile njihove kolege

Suđenja žandarmima za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog, braću premijera Srbije i gradonačelnika Beograda, tokom Parade ponosa 2014. nastavljeno je u Višem sudu u Beogradu svedočenjem njihovih kolega, pripadnika Žandarmerije Ivana Tasića i Igora Krstića.
Krstić je rekao da je u Birčaninovoj ulici video jednog civila kako gura žandarma koji je bio u kordonu kao i još trojicu civila koji >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << su bila iza i gurali se sa ostalim pripadnicima Žandarmerije.
Igor Krstić kaže da je bio vozač u službenom vozilu i da je sve to video sa udaljenosti od oko osam metara a rekao je i da je čuo uzvike "lezi dole, policija".
Tasić, koji je bio u vozilu "defender" je rekao da je video četvoricu civila koji su "gurali i udarali po štitovima" kordona Žandramerije i da je čuo naređenje "lezi dole, policija".
Krstić je rekao da je sve što je video trajalo od 15 do 20 sekundi i da je, dok je preparkirao vozilo sve bilo završeno.
"Nisam video da li su civili imali nešto u rukama", rekao je Krstić dodavši da iz položaja u kome je bio nije ni mogao da vidi ruke civila.
Optužnicom Višeg javnog tužilaštva, žandarmi Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor Đorđević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić terete se i za napad na vojno lice u vršenju službene dužnosti, zlostavljanje i mučenje.
Okrivljenima se optužnicom Višeg javnog tužilaštva u Beogradu na teret stavlja i zloupotreba službenog položaja.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Slučaj "Parada": "Jedan civil je gurao Žandarma u kordonu"

Izvor: B92, 09.Nov.2016

Suđenja žandarmima za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog tokom Parade ponosa 2014. nastavljeno je u Višem sudu u Beogradu...Svedočili su pripadnici Žandarmerije Ivan Tasić i Igor Krstić...Krstić je rekao da je u Birčaninovoj ulici video jednog civila kako gura Žandarma koji je bio u...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.