Na suđenju žandarmima svedočile njihove kolege

Izvor: Blic, 02.Jun.2017, 15:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na suđenju žandarmima svedočile njihove kolege

U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje osmorici žandarma optuženih za napad na braću bivšeg premijera, aktuelnog predsednika Srbije i gradonačelnika Beograda, Andreja Vučića i Predraga Malog, kao i još dvojicu pripadnika vojne policije na Vračaru u septembru 2014. godine.

Pred pocetak suđenja, sudsko veće je razdvojilo postupak prema optuženom Zlatku Gigiću koji zbog povrede Ahilove tetive dužže vreme neće moći da prisustvuje >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << suđenjima, iako su se tome protivili branioci.

Incident, zbog kojeg se sudi osmorici žandarma niškog odreda, dogodio se 28. septembra 2014. godine na uglu ulica Svetozara Markovića i Birčaninove, neposredno pred održavanje Parade ponosa u Beogradu kada je, iz bezbednosnih razloga, u centru grada bilo pojačano prisustvo policije.

Na današnjem suđenju saslušana su tri pripadnika tog odreda koji nisu učstvovali u incidentu Darko Mitrović, Miloš Pešić i Bojan Cvetković.

Oni su svedočili da su videli “civile” koji šutiraju i udaraju kordon njihovih kolega, te da je bilo i fizičkog obračuna, tvrdeći da su se policajci vojnim značkama legitimisali tek nakon incidenta.

Suđenje se nastavlja 20. juna, a zakazano je i za 4. jul.

O incidentu postoji i video zapis N1 televizije, koji su objavile gotovo svi mediji.

Više tužilaštvo u Beogradu tereti optužene da su kao saizvršioci počinili krivično delo napad na vojno lice u vršenju vojne službe u sticaju sa krivičnim delom zlostavljanje i mučenje, odnosno za prebijanje pripadnika "Kobri" Saše Jovanovića i Saše Stankovića, kao i Andreja Vučića i Predraga Malog.

Optuženi su Predrag Mitrović, Slavko Stojanović, Dragan Savić, Dalibor đordević, Zlatko Gigić, Boban Lekić, Mitar Milosavljević i Rade Matić.

Mitroviić, kao komandant voda Žandarma, tereti se i za krivično delo zloupotreba službenog položaja.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Suđenje za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog: Svedočile kolege žandarma

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Jun.2017

Sudsko veće je razdvojilo postupak prema optuženom Zlatku Gigiću koji zbog povrede Ahilove tetive duže vreme neće moći da prisustvuje suđenjima..U Višem sudu u Beogradu danas je saslušanjem svedoka nastavljeno suđenje osmorici žandarma optuženih za napad na braću bivšeg premijera, aktuelnog...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.