Na smrt izbo ženu, pa sebe

Izvor: Glas javnosti, 28.Jul.2008, 09:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na smrt izbo ženu, pa sebe

BEOGRAD - Slavoljub Filipović (44) juče je nešto pre 14 sati na parkingu u Ulici dr Nike Miljanića, na Karaburmi, nožem na smrt izbo suprugu Zlatu Filipović (45), posle čega se nožem izbo po grudima, nanevši sebi teške povrede od kojih je preminuo sat vremena kasnije u Urgentnom centru. O motivu ove porodične tragedije juče je moglo samo da se nagađa.

Prema rečima očevidaca, Filipovićeva je na Karaburmu došla jer je poslednjih mesec i po dana radila u obližnjoj prodavnici >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << i juče je trebalo da odradi drugu smenu. NJen suprug je, međutim, uoči smene, s njom započeo svađu, žestoko vičući na nju i cepajući joj gornji deo odeće. Filipovićeva je na to počela da priziva pomoć, ali je on izvadio nož kojim ju je dva puta ubo u stomak, a onda jednom u - srce.

- Stajala sam na terasi kada se to desilo. Počeli su da se svađaju i ja sam u jednom trenutku pomislila da je tuče. Istog trenutka sam otišla po telefon kako bih pozvala policiju i dok sam izašla na drugu, terasu videla sam krv na ulici. Tada sam shvatila da je on nju, zapravo, ubadao nožem, a ne tukao. Zadao joj je nekoliko rana, posle čega je i sebe izbo. To se desilo u 13.50, kada sam i zvala policiju. Komšije su prišle da pomognu, ali je za ranjenu ženu već bilo kasno. I ja sam istrčala instinktivno s flašom vode, al’ je već bila mrtva - ispričala nam je jedna žena koja je videla tragediju.

Policija je došla posle pet do 10 minuta, ekipa Hitne pomoći odmah posle njih.

Od komšija smo i saznali da je Zlata Filipović radila u obližnjoj prodavnici mešovite robe, kao i da je s mužem i decom živela u Bariču, nadomak Beograda. Takođe su nam rekli i da su Filipovići bili izbeglice, a da su imali ćerku, koja studira, i sina koji je zaposlen.

- Sedeo sam sa komšijom i njegovom ćerkom kada smo čuli da se neko dere. NJegova ćerka je viknula i mi smo u tom trenutku pritrčali kako bismo pomogli. Gađao sam ga kamenom, međutim, nije ništa vredelo. Komšija ga je udario nekom drvenom motkom koja se pomolila i to nije bilo od neke pomoći. Kada sam rekao: „Sad ću da te ubijem iz pištolja“, on je, dok je klečao, sebe tri, četiri puta ubo nožem - rekao nam je jedan od svedoka i dodao da je Filipović očigledno bio spreman da ubije i nju i sebe.

Koleginice nesrećne žene su bile u šoku, ne mogavši da poveruju da se tako nešto dogodilo njihovoj koleginici, jer, kako kažu, bila je mirna i fina.

- Zlata je bila žena koja se samo poželeti mogla. Uvek nasmejana..., nikad se tuga nije mogla videti na njenom licu. Već tri, četiri meseca je u našoj firmi, a u ovoj radnji oko mesec i po dana. Kad god bi joj neko nešto rekao, samo se smejala. Nije se žalila da ima probleme - potvrdile su koleginice Filipovićeve.

- Uvek bismo joj pokazivale koje cigare kupujemo, jer, kako je govorila: „Ja ne pušim, pa ne znam“. Niko joj nije zamerio ni na čemu - pričale su juče kroz suze komšinice.

Ovo je samo za redakciju: Molim vas ne budite nepismeni kao B92: - pise se, kao sto se i govori - izboO,. U srpskom jeziku ima situacija kada se i samoglasnik udvaja, pa je tako i ovde. UVek ste bili bolji od B92, ocekujem da budete i u pravopisu. (Pogledajte u knjigu ako meni ne verujete)

Kako se usudjujes i da ih uporedjujes sa tim sajtom,mracnom gebelsovskom cenzuristickom wc soljom..odvratni b92

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.