Na Staroj planini gori 50 hektara rastinja i šume

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Nov.2011, 20:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Staroj planini gori 50 hektara rastinja i šume

KNJAŽEVAC -

Požar koji već dva dana bukti na području Stare planine u podnožju vrha Babin zub kod Knjaževca još nije ugašen, a gašenje otežavaju vetar i nepristupačan teren.

"Gašenje požara koji se prostire na oko 50 hektara i nadmorskoj visini od 1.300 metara nadmorske visine, otežavaju vetar i nepristupačan teren", rekao je novinarima komandir vatrogasno-spasilačkog bataljona Branislav Matić.

Matić je istakao da je srećna okolnost što vatra nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << zahvatila stabla bukove šume, ali je dodao da se posledice požara koji preti seoskim pojatama, vikend kućama i selu Crni Vrh ne mogu predvideti.

Zvaničnici iz vatrogasne brigade iz Knjaževca i Zaječara kažu da za sada nema posledica po okolno turističko naselje i privatne posede, ali da se ne može predvideti dalji razvoj vatrene stihije.

Vatrogasci iz više gradova u Srbiji angažovani su na gašenju požara, a uzroci koji su doveli do požara za sada nisu poznati.

Načelnik Sektora MUP-a za vanredne situacije Predrag Marić rekao je ranije danas agenciji Beta da je sprečeno širenje požara na hotelski kompleks na Babinom zubu, i da će sutra biti pojačane snage kako bi se požar stavio pod kontrolu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na Staroj planini gori 50 hektara rastinja i šume

Izvor: Politika, 22.Nov.2011

KNJAŽEVAC – Požar koji već dva dana bukti na području Stare planine u podnožju vrha Babin zub kod Knjaževca još nije ugašen, a gašenje otežavaju vetar i nepristupačan teren...„Gašenje požara koji se prostire na oko 50 hektara i nadmorskoj visini od 1.300 metara nadmorske visine, otežavaju...

Nastavak na Politika...

Na Staroj planini gori 50 hektara niskog rastinja i šume

Izvor: Studio B, 22.Nov.2011

Požar koji već dva dana bukti na području Stare planine u podnožju vrha Babin zub kod Knjaževca još nije ugašen, a gašenje otežavaju vetar i nepristupačan teren. .."Gašenje požara koji se prostire na oko 50 hektara i nadmorskoj visini od 1.300 metara nadmorske visine, otežavaju vetar i nepristupačan...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.