Na Merdaru zadržan luksuzni Porše od 100.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Sep.2019, 11:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Merdaru zadržan luksuzni Porše od 100.000 evra

Carinici su na administrativnom punktu Merdare zaustavili i zadržali skupoceni Porše ''911 Carrera 4 GTS'' koji nije bio registrovan, niti prijavljen.

Porše nemačkih registarskih oznaka, čija je vrednost procenjena na iznos od gotovo 12 miliona dinara, pojavio se 3. septembra u popodnevnim >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << satima na administrativnom punktu iz pravca AP KiM, saopšteno je iz Uprave carina.

Naime, 48-godišnji vozač albanske nacionalnosti sa prebivalištem u Nemačkoj uputio se ka toj zemlji vozeći neregistrovani automobil stranog porekla, koji prethodno nije prijavio prilikom ulaska u Srbiju.

Pregledom dokumentacije-saobraćajne dozvole, utvrđeno je da Porše ''911 Carrera 4 GTS'' nije registrovan, što znači da je morao biti prijavljen i stavljen pod carinski nadzor, što vozač nije učinio.

Na pitanje carinika zbog čega nije prijavio vozilo kada nije registrovano, vozač je rekao da se radi o automobilu njegovog sina za koji nije ni znao da nije registrovan, kao ni da u tom slučaju treba da ga prijavi.

Prekršajni sud je u skraćenom postupku, koji se primenjuje kada je reč o stranim državljanima i osobama sa prebivalištem u inostranstvu, doneo odluku da vozača kazni novčanom kaznom u iznosu od 100.000 dinara i zaštitnom merom trajnog oduzimanja neprijavljene robe.

Luksuzni auto bi se uskoro mogao naći na nekoj od javnih licitacija koje organizuje Uprava carina.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Na prelazu Merdare zaplenjen "porše" vredan 100.000 evra

Izvor: JužneVesti.com, 05.Sep.2019

Zbog toga što nije registrovan, ali ni prijavljen prilikom ulaska u zemlju, automobil “porše karera” oduzet je od vozača na administrativnom prelazu Merdare, a vozač je pritom i kažnjen sa 100.000 dinara. Vrednost automobila procenjena je na skoro 12 miliona dinara i on će se uskoro naći na...

Nastavak na JužneVesti.com...

Zaplijenjen porše od 100.000 evra

Izvor: Nezavisne Novine, 05.Sep.2019

Carinici su na administrativnom punktu Merdare zaustavili i zadržali porše '''911 Carrera 4 GTS'' koji nije bio registrovan, niti prijavljen.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.