Na Horgošu zaplenjeno 480 psihoaktivnih tableta

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Okt.2019, 12:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Horgošu zaplenjeno 480 psihoaktivnih tableta

Carinici su u saradnji sa policijom prilikom izlazne kontrole na graničnom prelazu Horgoš, u dva slučaja 7. i 8. oktobra, sprečili krijumčarenje 480 tableta sedativa „bromazepam“.

U prvom slučaju je 7. oktobra 2019. godine prilikom kontrole autobusa somborskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Beograd-Frankfurt, zaplenjeno 411 tableta ovog psihoaktivnog leka.

Kutije sa lekovima su tada otkrivene u torbi jedne 49-godišnje srpske državljanke, koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je kao i ostali putnici autobusa negirala da sa sobom nosi bilo šta osim ličnog prtljaga.

Dan kasnije je i kod državljanke Rumunije pronađeno 69 tableta ovog leka čiji je prekogranični promet strogo kontrolisan.

Putnica autobusa niških registarskih oznaka koji saobraća na relaciji Aleksandrovac-Salzburg je pored kutija sa lekovima za ličnu upotrebu, čiji promet preko granice nije sporan, u svojoj torbi imala i pomenute tablete „bromazepama“.

Carina podseća putnike da se kao deo ličnog prtljaga mogu unositi ili iznositi lekovi za ličnu upotrebu u količini koja je neophodna za uobičajenu terapiju. Posedovanje lekarskog recepta ili mišljenja lekara o potrebi korišćenja leka za uobičajenu terapiju nije potrebno. Međutim, ukoliko je reč o lekovima za uobičajenu terapiju, koji sadrže psihoaktivne kontrolisane supstance i ukoliko je njihova količina veća od jednog pakovanja koje sadrži najviše do 30 pojedinačnih doza, putnik je dužan da na zahtev carinskog službenika pokaže dokaz o neophodnosti korišćenja takve vrste lekova u svrhu terapije (mišljenje lekara).

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Sprečeno krijumčarenje sedativa: Zaplenjeno 480 tableta "bromazepama"

Izvor: B92, 10.Okt.2019

Beograd -- Carinici na graničnom prelazu Horgoš, u saradnji sa policijom, u samo dva dana, sprečili su krijumčarenje 480 tableta sedativa "bromazepam"...Prilikom kontrole autobusa somborskih registarskih oznaka koji saobraća na liniji Beograd-Frankfurt, 7. oktobra, zaplenjeno je 411 tableta ovog...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.