Na Bačkim Vinogradima se čeka na izlaz dva sata

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 18.Avg.2022, 07:00

Na Bačkim Vinogradima se čeka na izlaz dva sata

Prema informacijama Uprave granične policije u 17.15 časova, putnička vozila na izlazu iz zemlje na graničnom prelazu Bački Vinogradi čekaju dva sata, a na Horgošu sat i po.

Kako navodi Auto-moto savez Srbije, na Batrovcima i Šidu se na izlazu čeka po jedan sat.

Na ulazu u Srbiju, putnička vozila se na Gradini zadržavaju jedan sat, na Kotromanu na izlazu i ulazu po 50 minuta, a na Preševu na ulazu 40 minuta.

Zadržavanja za teretna vozila:

>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />- GP Horgoš, izlaz, 240 minuta;

- GP Kelebija, izlaz, 120 minuta;

- GP Batrovci, izlaz, 60 minuta;

- GP Sremska Rača, izlaz, 60 minuta.

Izmene u saobraćaju zbog radova na putevima

Prema informacijama Puteva Srbije, na auto-putu E-75, kod petlje Niš Jug-Merošina najavljeni su radovi na pojačanom održavanju mosta preko Južne Morave do 01. septembra.

Za saobraćaj je zatvorena zaustavna saobraćajna traka iz smera Leskovca ka Nišu, a saobraćaj se odvija voznom i preticajnom saobraćajnom trakom.

Na auto-putu E-75, kod petlje Pojate - Ražanj do 15. septembra najavljeni su radovi na pojačanom održavanju.

Za saobraćaj je zatvorena leva kolovozna traka u smeru ka Beogradu, saobraćaj se odvija dvosmerno desnom kolovoznom trakom.

Na deonici Bačka Palanka - Gložan do 30. novembra do 17 časova biće obavljani radovi na rekonstrukciji puta uz naizmenično propuštanje vozila, po deonicama od po 500 metara.

Na deonici Knić - Mrčajevci do 15. septembra planirani su radovi na mostu preko Bresničkog potoka uz naizmenično propuštanje vozila.

U saopštenju se navodi da se na deonici Kovin - most na Dunavu do 20. avgusta od 7 do 17časova izvode radovi na rehabilitaciji puta uz naizmenično propuštanje vozila.

Putevi Srbije: I za vikend pojačan intenzitet saobraćaja

Zbog povratka građana sa godišnjih odmora, tokom predstojećeg vikenda koji je jedan od frekventnijih u godini, očekuje se pojačan intenzitet saobraćaja na svim putnim pravcima u Srbiji, saopšteno je iz Puteva Srbije.

Iz ovog preduzeća navode da vikend dočekuju spremno, da je pojačan rad na naplatnim stanicama, te da su svi kanali za naplatu putarine, za distribuciju kartica i kanali za elektronsku naplatu putarine (ENP) u funkciji 24 časa dnevno bez pauze.

Povećan je i broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila, navode iz Puteva Srbije i dodaju da najbrži prolazak stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP).

Ona značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima da prođu bez zaustavljanja, a takođe je i jeftinija od ostalih vidova plaćanja putarine.

Učesnici u saobraćaju putem portala na auto-putevima i aplikacije za mobilne telefone Putevi Srbije, mogu da se u realnom vremenu informišu o eventualnim zadržavanjima na naplatnim stanicama, prekidima saobraćaja, stanju kolovoza, vremenskim prilikama i drugim neophodnim informacijama.

Detaljne informacije o stanju na državnim putevima mogu se naći i na sajtu Puteva Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.