Na Batrovcima zaplenjeno 42.000 evra

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jul.2017, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Na Batrovcima zaplenjeno 42.000 evra

Carinski službenici su na graničnom prelazu Batrovci zaplenili oko 42.000 evra, koje je jedan Beograđanin pokušao da bez prijave unese u Srbiju, saopštila je Uprava carine.

U automobilu je u prostoru naslona za ruku pronađeno više od 50.000 evra.

Beograđanin se na ulazu u zemlju pojavio noćas oko 3:30 časova, putujući sam automobilom BMW 116 beogradskih registarskih oznaka.

Na uobičajeno pitanje carinika, odgovorio je da nema ništa da prijavi. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Upitan da li kod sebe ima više od dozvoljenog iznosa deviza, takođe, odgovorio je odrično, pokazavši cariniku sumu od oko 1.500 evra.

Bez obzira na to, automobil je detaljno pregledan i tom prilikom je u prostoru naslona za ruku pronađeno više od 50.000 evra.

Putniku je vraćen dozvoljen iznos od 10.000 evra, dok je ostatak privremeno zadržan do okončanja prekršajnog postupka.

Carinici u nekoliko prethodnih dana, samo na graničnom prelazu Gradina, oduzeli više od 210.000 evra.

Takođe i ovom prilikom apelujemo na putnike, da prijavljuju sav novac koji sa sobom nose iznad dozvoljenih 10.000 evra.

Procedura je vrlo jednostavna i ne traje dugo, a to je način da se izbegnu neprijatnosti i da se privremeno ili trajno ne ostane bez novca, rečeno je u saopštenju.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.