NUNS napravio onlajn profil Šarića

Izvor: B92, 23.Avg.2010, 16:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

NUNS napravio onlajn profil Šarića

Beograd -- Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) napravilo je onlajn profil Darka Šarića, begunca osumnjičenog za šverc droge.

Profil sadrži mnoštvo informacija o Šarićevim saradnicima, kompanijama koje je kontrolisao i njegovoj imovini i dostupan je na sajtu www.reportingproject.net.

Profil su sastavili novinari Centra za istraživačko novinarstvo NUNS-a, a među dokumentima su kompanijski zapisi i bankovini transferi iz kojih se vidi kako su Šarić >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i saradnici investirali desetine miliona evra iz of-šor zona u Srbiju.

Na sajtu su dostupne optužnice i presude koje pokazuju kriminalnu prošlost Šarića, saradnika, katastarski izvodi o nepokretnostima, saopštenja tužilaštva, dozvole za oružje, odnosno brojni dokumenti i podaci dragoceni za novinare i medije koji izveštavaju o organizovanom kriminalu, navedeno je u saopštenju NUNS-a.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NUNS napravio on-lajn profil Darka Šarića

Izvor: Danas, 23.Avg.2010

On-lajn profil trenutno najtraženijeg begunca Darka Šarića, osumnjičenog za šverc narkotika, koji sadrži mnoštvo informacija o njegovim saradnicima, kompanijama koje je kontrolisao i njegovoj imovini, dostupan je na sajtu www.reportingproject.net, saopštilo je juče Nezavisno udruženje novinara...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.